Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co muze za kolapsy PC?

Pěkná slohovka, ale moc informací nenabídla...

1. Předně - teplota CPU/GPU se nezkoumá pocitem z vyfukovaného vzduchu větrákem, existují na to programy. Může být např. špatně nasazený chladič - CPU samotné se přehřívá, ale protože chladič odvede jen malé množství tepla, vzduch z ventilátoru je vlažný.

2. Pro analýzu příčin pádů použij BlueScreenView od Nirsoftu - zajímá tě sloupec s kódem chyby (jestli je pořád stejná či pokaždé jiná) a dále sloupec "Caused by driver", což je možný pachatel. Pokud v tomto sloupci najdeš něco z jádra Windows (např. ntoskrnl), jde většinou o HW problém.

3. U HW problémů je nejčastější příčinou zdroj - nepíšeš, jaký máš (ne, watáž nestačí, musíš napsat i značku - zjistíš ze štítku na zdroji). Zdroj lze otestovat jedině jeho výměnou za jiný.

4. Paměti RAM otestuj pomocí MemTest86+ - stáhni ISO -> přenes na USB flash -> nabootuj -> nech běžet více průchodů, ideálně přes noc. Nesmí se objevit ani jedna chyba.

5. Disky můžeš taky otestovat, každý výrobce má na svém webu testovací program. Pro rychlou orientaci postačí CrystalDiskInfo, status S.M.A.R.T.

6. Po instalaci Windows proběhla instalace správných ovladačů (z webů výrobců HW) ve správném pořadí (jako první ovladač čipsetu -> reset -> ostatní ovladače)? Pokud ne, proveď.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny