Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co muze za kolapsy PC?

HW môže, ale aj nemusí byť v 100% stave.

Najprv si v Rufus, v rozšírenom nastavení, vyrob z ISO W10 na fleške bútoavcie médium pre zavádzač MBR.

V Bios vypni SecureBoot, prepni sa z Uefi na Legacy. Zapni v Bios S3, aby si mohol budiť PC z RAM cestou periférii, myš, klávesnica.

Použi ako prvé nástroj po nabútovaní mašiny Diskpart.exe - Clean - Active - format systémový oddiel NTFS tabuľkou. Inštaluj s čistým štítom na pevný disk na MBR. (Inštalátor sa o delenie systémového disku v prípade x64 bit OS postará automaticky).

Návod pre príkazový riadok diskpart.exe - clean
https://www.sevenforums.com/tutorials/52129-disk-clean-clean-all-diskpart-command.html

Ak budú trvať pády, testuj HW, spoje, isopropyl_etanolom (96%liehom) očisti kontakty šaltrov pred zasunutím. Pracuj v izolačných rukaviciach, "štatistický" VN "korona výboj" je sviňa vytvorený z chemického oblečenia, hlavne pri dotykoch pinov RAM holou rukou.

Zrejme blbne zdroj v prípade, ak nemáš v sieti 230V/50Hz nejaký zádrheľ, výpadky, prepätie mocným hromom, slabším bleskom, či poklesy napätia.

Event logy by mohli niečo nekalé zaznamenať pri troche šťastia. Okukni výpisy Zobrazovača udalostí, prípadne; Ovládací panel - zabezpečenie a údržba - Zobraziť históriu spoľahlivosti - technický rozpis udalostí v lineárnom grafe.

Následne reklamuj HW.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny