Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezobrazuje se plocha po naběhnutí systému od odinstalace programu

Nakonec jsem před spuštěním "BIOSU" stisknul tuším F12, už ani přesně nevím, protože jsem zkoušel několik kláves, které mě navedou do možnosti nastavení operací apod... a nakonec jsem počítač převedl do restartu - původního nastavení a nakonec počítač rozběhl. Akorát jsem tím samozřejmě jakoby počítač a systém dostal do stavu, kdy byl nově čerstvě nainstalován bez doinstalování potřebných ovladačů a registrů, které si Windows 11 sám neumí nainstalovat. Např. nagenerování disků SSD. Nakonec jsem zjistil, že to nebude tak jednoduché, protože pán, u kterého mám stotisícový počítač sestaven je sice perfektní, ale udělal mi to tam nějak složitěji kvůli výkonu a říkal, že ty disky bude muset přijet z Plzně nagenerovat sám, že to není tak jednoduché. Že kvůli výkonu a celkově nějakého složitějšího nastavování odlišných disků a základní desky to nepůjde jen tak, jak je člověk zvyklý. Což mě naštvalo, že jsem odkázán vždy po případném přeinstalování počítače na něj a nemohu si ani sám věci, jako nagenerování disku sám udělat, neboť jsem to vždy dělal a není na tom nic těžkého. Nakonec vznikla hrozná hádka, že mi za sto tisíc není schopný předložit potřebné záležitosti, jaké potřebuji a že jsem na něm kvůli těmto záležitostem, pokud ne na něm, tak na jiných odbornících z počítačových prodejen, odkázán.

Jinak vše šlape jako hodinky, ještě aby za tuto nekřesťanskou cenu nešlapalo. Jediné, co mě prostě vytáčí, je celkové jednání a zbytečné komplikace právě díky tomu, že se musím obrátit na něj zase jen kvůli tomu, aby mi disky nageneroval a doinstaloval potřebné zbývající registry pro kompletní fungování. Jinak vše je legální, zakoupené, nemá cenu šetřit na věcech u PC za statisícovou částku. Jen stručně mi AŽ NYNÍ OZNÁMIL, že disky nelze jen tak jednoduše nagenerovat právě kvůli nějakému složitějšímu zapojení na desku kvůli vyššímu výkonu a kvůli tomu, co už nemohu opakovat, protože jsem tomu nerozuměl a bylo to moc ODBORNÉ.

Každopádně Vám děkuji za rady a vážím si toho. I když jsme se nakonec domluvili, že dojede disky nagenerovat a počítač poté zapečetit, už z principu a celkového jednání mám chuť poté zveřejnit jeho jméno a město bydliště, aby si u něho již nikdy nikdo nenechal sestavovat počítač. On se tím sice živí, dělá takto na míru počítače mnoha lidem, každopádně to nedělá v rámci svého podnikání, neboť to dělá jen přes známosti. Díky bohu mašina je to dobrá, ovšem takové komplikace jako s těmi disky při případné příští přeinstalaci systému za několik let, mě samozřejmě utvrdila v tom, že příště si raději nebudu nechávat sestavovat počítač přes známost u někoho, kdo tomu sice rozumí, ale absolutně nedodržuje vzájemnou dohodu a přání zákazníka, přesvědčuje Vás o něčem, co nechcete, poté se vůči tomu ohradíte a začne být velmi nepříjemný a ještě se pohádáte, protože to jinak nemůže dopadnout. Příště raději přes konkrétní nejbližší super firmu, o které sice vím, bohužel jsem však dal přednost přes známost a v rámci jednání to byla chyba.

Nechápu, že za sto litrů se najde ještě někdo, kdo Vám ještě nevyhoví dle Vašich požadavků, jednání je absolutně špatné a nakonec z toho vyjdete špatní vy, protože jste to už nevydrželi, vybouchli a pohádali se. Velmi tedy zvažuji, že recenzí někdy upozorním na sestavování počítače na míru u tohoto pána.

Vám děkuji moc za pomoc, v případě doplňujících dotazů i přes vyřešení situace, případně nějaké dotazy ještě doplním, bude-li potřeba. Díky :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny