Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezobrazuje se plocha po naběhnutí systému od odinstalace programu

Dobrý den.
Měl bych na Vás, prosím, jeden důležitý dotaz.

Nechal jsem si nyní na míru sestavit počítač se systémem Windows 11 jedním pánem, který mi bohužel spoustu věcí neudělal dle mých představ a nebo mi některé věci udělal dle sebe.
Bohužel mi tam nejspíše nainstaloval program, který mění vzhled systému Windows 11 na klasický Windows 7. Nejspíše se jednalo o program Open shell (ClassicShell) nebo něco takového (zkrátka to mělo ikonu modré mušle samotného programu v instalovaných programech i v samotném MENU START).
Tento program jsem vzhledem k tomu, že jsem chtěl klasické zobrazování systému jako Windows 11 odinstaloval, program měl asi 12 MB. Bohužel od té doby, kdy naběhne systém a dojde k přihlášení k účtu, nenaběhne nic, tedy plocha a vidím jen černou obrazovku. Lze vyvolávat jen správce úloh, vypnutí, zapnutí apod...

Když jsem kontaktoval pána, tvrdil mi, že tento program Shell cosi je součástí instalačky, což mi přijde nesmysl a nechce mi říct pravdu, že jej tam nainstaloval on, protože chce, abych měl Windows 11 zobrazován ve stylu Windows 7. Pomoc mi nabídl dálkově až po novém roce a na to já nemám čas ani nervy. Navíc je nesmysl, aby dle jeho slov byl program součástí systému (instalačky), neboť odinstalováním takového programu z instalovaných programů nemůže dojít k porušení a rozhození systému, navíc dle netu je to program vysloveně k úpravě vzhledu.

Nevíte prosím, jak postupovat a co se vlastně stalo? Jak zajistit, aby po přihlášení normálně plocha naběhla jak je běžné?

Mnohokrát Vám děkuji za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny