Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo G510-náhodné a nepředvídatelné vypínání

Ahoj a předem Happy New Year :)

Bohužel do nového roku jsem si přinesl ntb Lenovo G510 který jsem popravdě kupoval jako vadný bez záruky, v naději že jej dám dohromady. Chvilka naděje mi svitla v momentě kdy jsem byl schopný jej bez problémů nahodit, nainstalovat Win a vše s ním související. Dokonce napoprvé běžel i několik hodin bez toho aniž by spadl jenže pak to začlo. Notebook jde zapnout třeba až na pátý pokus, s tím že třeba chvilku zdánlivě nabíhá a pak se vypne. Ale zase nedělá to vždy je to otázka náhody a štěstí. Když na něm spustím např Mafii 2, 3x se po nějaké době vypne a pak jede zase několik hodin i pod zátěží, bez problémů.

Vyzkoušeno

-Vyčištění, přepastování, kontrola zda chlazení doléhá, především na grafickou kartu. Bez efektu-vše v pořádku teploty normální jak v idle tak pod zátěží.
-Vyzkoušeny 3 adaptéry, jeden 65w originál Lenovo, jeden zánovní 65W travel, taktéž Lenovo a jeden univerzál. Beze změny
-Vyzkoušeny 2 páry pamětí, jeden Hynix OEM přímo pro Lenovo. Bez úspěchu.
-Kompletní očištění desky, politá nebyla, nikde není zjevně nic spáleného, konektor na nabíjení v pořádku, baterie chvíli drží ale spíš bych hádal že bude už utahaná, NTB beztak provozuji na adaptéru.
-Notebook kompletně rozebrán a složen abych vyloučil že tam někde něco lítá a šlusuje....nic tam nebylo a efekt opět 0
-Reset BIOSU, jak načtením "default" hodnot tak vyndáním cmos baterky.

Jediné co jsem doteď nezkusil je aktualizace BIOSU.

Já vím, koupil jsem si něco u čeho by mě nemělo překvapit že to nejede ale už několikrát jsem koupil "na ND, funkčnost neznámá" a většina těch věcí ještě funguje :D ale kdyby to už třeba někdo řešil a měl nějaký nápad, po čem jít budu jedině rád. Hlavně kdyby to byla nějaká prkotina tak by byla zase škoda ten stroj vyhazovat...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny