Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klávesnice a myš přestanou fungovat i když stále svítí

Ahoj,

mám problém s klávesnicí a myší (steelseries apex 3 a rival 3), které mám zapojené do USB hubu v monitoru (MSI MAG 301cr2). Když se např dívám na netflix, nebo se pohybuji na internetu, či v systému, zničehonic obě periferie přestanou fungovat, ale stále svítí podsvícení. Po vysunutí a opětovném zasunutí vše funguje jak má. Tento problém nastane pouze v prostředí windows! Když mám zapnutou hru (klidně x hodin, nikdy se to nestane!!).

Stejně připojené periferie jsem měl u předchozího notebooku (oba NTBky jsou od značky MSI, aktuálně GS66 Stealth - je propojen s monitorem). Na minulém ntbku se mi toto nestávalo. Vyhledal jsem tento problém a řešením by mělo být vypnutí šetření energie ve správci zařízení, toto jsem udělal jak pro řadiče USB, tak monitor, tak klávesnici a myš, ale bez výsledku. Vzhledem k tomu, že se toto stane jen v prostředí windows, nejspíše opravdu nejde o HW problém, ale o nějakou SW šikovnou pomůcku, která zařízení vypíná (ukládá do spánku, jelikož stále svítí a jde do nich proud).

Nevíte někdo co s tím? Děkuji za případnou pomoc!

Předmět Autor Datum
to s tím šetřením energie je dobrá cesta, už proto že se v hrách nestává. jenže usb hub monitoru ve…
lední brtník 01.01.2022 23:45
lední brtník
díky za odpověď, každopádně se ale tomuto řešení chci vyhnout, kupoval jsem monitor s USB hubem práv…
iniesta44 01.01.2022 23:59
iniesta44
Dnes jsem ověřil, že se to se starším modelem notebooku nestane. Našel jsem ještě jednu možnost prob…
iniesta44 02.01.2022 15:41
iniesta44
za chybějící možnosti v režimech spotřeby často může nulová instalace ovladačů (chipset driver) - ms… poslední
lední brtník 02.01.2022 17:56
lední brtník

Dnes jsem ověřil, že se to se starším modelem notebooku nestane. Našel jsem ještě jednu možnost problému https://365tipu.cz/2017/10/19/tip917-jak-nastavit-windows-aby-nedochazelo-k-vypinani-usb-zarizeni/?fbclid=IwAR0iuwXcXal5PTaktmOqCrprY2Q1GKHLgLpnvYkBxjp7MuCrZTcIYoskCEI nicméně všiml jsem si, že u aktuálního notebooku při výběru možnosti napájení my chybí některé odrážky možností (viz příloha), avšak na starém notebooky tyto možnosti mám. Domnívám se, že problém může být i zde...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru