Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Počítač za cca 50 000,-

V roku 2022 som sa rozhodol, ze budem viest svoj osobny boj proti hoaxom, takze mas prvy strike u mna. HP v rade Z1 tych pc az tak vela nerobi, ten s 3070 je tusim dostupny dokonca aj na Alze.

Ak by nahodou niekto chcel uznavat tvoj nabozenstvo dame si malu lekciu z fyziky.
1. Desktopova karta sa velkostou nebezpecne blizi velkosti nb a vo vyske ho uz hravo prekonava. Nie je preto ju mozne ju narvat do nb a mobilne verzie su mensie vo vsetkych rozmeroch a tym padom vyrazne osekane.
2. Desktopova karta ma obrovsky chladic po co najvacsej ploche z jej dosky, ktory je chladeny 2-3 vrtulami o velkom priemere. Napriek tomu sa karty zahrievaju tak, ze je nutne pri hernom pc mysliet na wind tunel a pomahat chladeniu kart priamo nim. V nb, kde byva vzdy problem s chladenim a preto mobilne verzie dodavaju v okresanej verzii a v nizsich taktoch jadier a pamati, aby produkovali co najmenej tepla. Do nb nevieme narvat ziaden velky chladic ani vrtule a uz vobec nie vytvorit ucinny wind tunel.
3. Desktopove karty v booste pytaju vdaka svojim vykonom stovky W vykonu, ktory nie su nb nabijacky dodavat. Preto mame na hernych pc bezne 700-1000W zdroje, kdezto na notebookoch sa pohybuje zdroj na urovi 100-200W.
4. Toto vsetko sposobuje fakt, ze karta nb sa lisi od desktopovej predovsetkym poctom CUDA, taktovanim, TGP, ci boostom.

Z nasledovneho vypliva, ze napriklad karta s oznacenim 3070 v desktope a v nb nemoze byt totozna, co sa tyka zlozenia a tym padom ani nie vykonu. Urcite nie je vhodna na pretaktovanie a ziadne zazracne prepastovanie jej nepomoze. Nakoniec problemov, ked sa po case ludom zacal prehrievat "herny" nb sme tu uz riesili mnohokrat. A to ho nemali ani pretaktovany.
Takze ta posledny krat este slusne ziadam, aby si nesiril svoje nazory, ktore popieraju zaklady fyziky a je mi jedno, ci to myslis vazne, alebo sa len povazujes za vtipneho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny