Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sanyo VHS - mechanika nereaguje

Kdysi jsem se vrtal v nějakém videorekordéru, který se asi měsíc po záruce (tehdy 6 měsíců) začal chovat divně (zmateně) a tehdy jsem dospěl k přepínači, který říká elektronice, v jaké se mechanika nachází poloze. Ten jsem vyčistil a napružil a pak to několik let pracovalo, vlastně už nevím na co ten krám od LG vlastně skončil (osobně proti té značce nic nemám (několik věcí od LG funguje dlouho k mé spokojenosti), ale kvůli tomuhle videu třeba otec nechce o této značce ani slyšet). Zároveň mi dávalo smysl, proč se to video chovalo tak divně.
Hlava a motorky by se měly točit volně, ale zaseknutí toho snad nehrozí. Jinak právě spousta kontaktů, spousta hejblátek, a čidel nechápu, jak se v tom někdo může vyznat. Když jsem se snažil zjistit, proč se chová VHS mechanika v DVD/VHS/HDD rekordéru divně, musel jsem konstatovat, že vůbec nic netuším a že s tím prostě nic neudělám.
Dodnes mi třeba není jasné u jiného videorekordéru, jak se choval jako zaseknutý, nejdřív stačilo do něj strčit, pak už ani to ne, ale když skončil na skříni a sundal jsem ho za několik let, že ho rozeberu na díly, tak normálně naběhnul, chvíli jsem si s ním hrál, no pak skončil na skříni zase asi na 5 let a po sundání a výměně rozpadlých řemenů zase naběhnul (tentokrát od nuly, baterka z roku 91 už asi neposkytuje proud, vynulovalo se i počitadlo provozních hodin, takže má naběháno nula hodin), tak jsem ho na tu skříň vrátil a už to zase pár let (5-10) bude, ale pořád je mi líto ten krám vyhodit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny