Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5.1 kanálový zvuk do 2.0 stereo reproduktorov

Dobrý deň, vedel by niekto poradiť či záleží koľko kanálový zvuk je prehrávaný ak sú výstupom obyčajné stereo 2.0 reproduktory? Zvuk sa mi niekedy zdá byť nevyvážený a prehnane dynamický. Hovorím si či to nespôsobuje priestorový 5.1 zvuk ktorý nevedia reproduktory správne prehrať. Tie kanály ktoré sú tam navyše sa primiešajú do L-ch, R-ch alebo sa odstránia?
Prehrávam cez Win10 s prehrávačom VLC alebo na TV LG s WebOS6 v integrovanom prehrávači. Reproduktory sú prepojené s optickým káblom. Reproduktory sú EDIFIER S3000PRO.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A kolkokanalovy zvuk by si si predstavoval, zeby asi tak mohol ist do stereo repro? Nic sa tam nepri…
fleg 06.01.2022 17:05
fleg
Je mi jasné že vo finále je výstup L+R. Lenže je isté tak ako píšeš že ostatné kanály ak sa jedná o…
ms5191 06.01.2022 18:14
ms5191
Mnohé zvukovky majú možnosť presmerovať zvuk z ostatných reprakov do dvoch hlavných-hľadaj možnosť b… nový
audax mobile 07.01.2022 10:14
audax mobile
Ve vlastnosti zvukovky vybereš repro 2.0. Nepřipojené repro budou šedivé. Kliknutím na reproduktor o… poslední
host 07.01.2022 10:23
host

Je mi jasné že vo finále je výstup L+R. Lenže je isté tak ako píšeš že ostatné kanály ak sa jedná o 6ch sa skrátka neprehrajú? Či to nefunguje štýlom že sa zamiešajú rovnomerne do L+R a potom to robí problémy s hlasitosťou stopy dabingu a hudby. Hlavný problém prečo to riešim je že CZ/SK dabing je takmer vždy príliš potichu v pomere k hlasitosti hudobnej zložky filmu.

Mnohé zvukovky majú možnosť presmerovať zvuk z ostatných reprakov do dvoch hlavných-hľadaj možnosť bass redirection a podobné položky v ovládacích paneloch zvukovej karty/integrovaného zvukového kodeku,slúži to práve na to,aby sa z default 5.1/7.1 zvukovky stala “korektná” stereo only zvukovka …..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru