Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s hlučným vodným chladením

Zdravím ľudkovia. Prosím vás, mám veľmi otravný problém... Po necelom roku používania novej pc zostavy, ktorá sa skladá z týchto častí:
- ROG MAXIMUS XIII HERO
- Intel Core i9-10900K
- rtx 2070 super
- Lian li galahad 360
- Seasonic Prime TX-650
- G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL14 Trident Z Neo

sa mi pri sťahovaní, pri zapnutí nejakej hry, pri.. napríklad protivirusovom testovaní, inštalovaní niečoho, rozhučí vodné chladenie. Resp. zvýši intenzitu chladenia... Vyťaženie v procesoch je optimálne..
-Pri bežnom používaní je procesor na 2%, pamäť na 20%, disk 0%
-keď tam pustím napr. witchera 3 tak sa procák zvýši na 19%, pamäť na 29%.. Ale intenzitu chladenia si to mení, akoby podľa vlastného uváženie.. počas hrania.. počas sťahovania alebo inštalácie na akýkoľvek
disk to, akoby chladí na plné obrátky.
Preinštaloval som aj windows s kompletným odstránením všetkého, ale problém pretrváva.
Ďaľšia vec je asi teplota CPU, ta sa pri zapnutej hre pohybuje okolo 80% a pribežnom používaní okolo 45%.
Počítač išiel skoro celý rok tíško ako prach po koberci v jemnom vánku, a zrazu... zo dňa na deň toto... V počítačoch som úplný laik a nič mi už bohužiaľ nenapdne. Za nejaké rady/nápady, čo by s tým mohlo byť,
vám vopred moc ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je potřeba najít zdroj hluku a podle toho se zachovat. Já třeba hned ze začátku dal radiátory mimo s… poslední
ml1 14.01.2022 12:21
ml1

Je potřeba najít zdroj hluku a podle toho se zachovat. Já třeba hned ze začátku dal radiátory mimo skříň (kupoval jsem kvůli tomu 20 metrů potravinářské hadice (mnohem levnější a přitom lepší než hadičky pro vodní chlazení, ale hlavně kompatibilního rozměru), ten obchod měl o něco míň (15, 18 už nevim prostě to stačilo) takže jsem je mohl dát dost daleko), přišlo mi hloupé to odvedené teplo foukat do skříně (ale přesně tak byla ta souprava thermaltake 760i, základ mého vodníka, dělaná). Později šlo ven i čerpadlo, ono jak jsem pracoval hlavně v noci, bylo slyšet dost (přemýšlím, co z té sady vlastně v PC zůstalo, možná nějaký kus hadičky, protože blok procesoru se beznadějně ucpal, čerpadlo odešlo (ne že by přestalo čerpat, ale přišlo mi, že je hlasitější), radiátor jsem zrušil...). To že jsem pak zjistil, že radiátor ani nepotřebuje ofukovat (když se spokojim se 35 a ne 25 °C) a po pořízení chladící věže (hliníkový vále se 2 litry vody) od žalmana ze druhé ruky ani neni potřeba další radiátor je věc jiná. Takže dneska mi ve vodníku hlučí jen jeden větrák, kterej tam je pro jistotu (nemám vodní bloky nalepené na všem co topí).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru