Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sluchátka "zvukotěsná" - poraďte...

Stejne tak si myslim, ze jsi nikdy zadna ANC sluchatka nemel ty, jinak bys tu nemohl tvrdit, co tvrdis. Anebo to tak chces a versi tomu, ze nic neslysis, ikdyz to pravda proste neni.

Narozdil od JaFiho, ktery pouziva spunty nebo-li neco, co muze dokonale z principu funkce utesnit ucho. U me to teda nikdy nefungovalo, ale jak jsem psal v jine odpovedi, ucho mame kazdy jine. Kazdopadne tip od JaFi je dobry a dava smysl, nezarucuje vsak stejne dokonale utesneni ucha i u tazatelky.

Jina vec je, pokud budeme mluvit o jinych typech sluchatek. Sluchatka na usi nebo ruzne polootevrena sluchatka tazatelce nepomohou vubec, takze rovnou preskocme na sluchatka uzavrena okolo usi. Pokud chces zvukotesnost pro ruchy okoli, musis to utesnit na hlave okolo ucha. To vypada v teorii hezky, ale v praxi je hlavni problem tlak na lebku okolo usi. Stale najdeme spoustu sluchatek, ktera jsou v ohledu zvukotesnosti pomerne dobra, s tlakem na lebku je to horsi, neda se v tom delsi dobu vydrzet.

Vyrobci proto postupuji ve vyvoji sluchatek okolo usi dvema smery. Co nejvice to okolo usi utesnit a zaroven na lebku netlacit tak, ze to nelze vydrzet. Druhy smer je ANC, kterym se nabiraji zvuky z okoli a vyrusuji se ve sluchatkach.
Naposledy opakuji, ze narozdil od kdejakeho teoretika jsem mel na hlave pul tuctu ANC sluchatek a vysledky jsou nasledujici, ANC skvele odrusi nejruznejsi sumy, pokud je u drahych sluchatek opravdu dobre provedeno. Neodrusi, nedokaze odrusit stejne frekvence jako jsou ty poslouchane, takze hlas z TV stale odrusuje z vetsi casti provedeni sluchatek. I v tomto smeru se mnohe zlepsilo a zminene Sony WH-1000XM3, XM4 nebo ty Bose QuietComfort II dokazi odrusit diky svemu provedeni hodne a zaroven netlaci okolo ucha tak, ze se to neda vydrzet.

Presto vsechno tvrdim na zaklade jasne dane zkusenosti, ze v jedne mistnosti se rvouci TV to bude stale rusive a ikdyz tazatelka na tom bude lepe nez ted, presto ne spokojena s vysledkem. Jednoduche reseni, ze si nasadi sluchatka jak divak TV, tak tazatelka u PC, je oproti tomu 100%.

Abych pridal konkretni zkusenost: Bose QuietComfort II jsou pohodlnejsi, ale nedoporucuju je, protoze maji oproti tem od Sony horsi dosah BT a nevydrzi jim nausniky prilis dlouho, vymena pouheho nausniku neni vubec levnou zalezitosti. Shodnem se na tom vzit ty Sony WH-1000XM4, rozhodne se neshodnem na kvalite odruseni, pokud se nejedna jen o sum.

---

Edit: Jenom jestli se tu nehadame a tazatelka si nepredstavuje neco z levnejsi kategorie sluchatek. Tam jde odruseni okoli radove dolu a prilis si nepomuze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny