Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sluchátka "zvukotěsná" - poraďte...

Dobrý den, mám starší sluchátka SONY, zvuk jde do nich dobře, ale když poslouchám něco z PC a někdo si zároveň pustí televizi, tak ten zvuk z TV ve sluchátkách slyším, ruší mne to... Nemohli by jste mi, prosím, doporučit nějaká "zvukotěsná" sluchátka, s kterými máte dobrou zkušenost? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Reseni je, aby jak uzivatel PC, tak uzivatel televize pouzivali sluchatka. Nepises, jaka sluchatka…
RedMaX 08.01.2022 09:51
RedMaX
Jak pravil Max. I přes uzavřená sluchadla okolí uslyšíš - když si metr od tebe někdo pustí telku na…
mif 08.01.2022 10:16
mif
Uzavrena sluchatka s ANC, treba Sony WH-1000XM4, ale klidne i starsi generaci, mam XM2 a funguji pro…
CalebCox 08.01.2022 13:34
CalebCox
KECY! Nefunguje to a nemuze to ani fungovat. ANC ma odfiltrovavat zvuky na urcite frekvenci a take t…
RedMaX 08.01.2022 16:56
RedMaX
ANC ale nemá filtrovat frekvence. Aktivní ANC snímá mikrofonem zvenku zvuky a pošle ti je s opačnou…
Jan Fiala 08.01.2022 17:08
Jan Fiala
Sorry Honzíku, ale s opačnou fází.
mif 08.01.2022 17:35
mif
Mas pravdu, omluvam se za nepresnost. Nicmene porad je to tak, ze ten mikrofon zamerne snima jen nek…
RedMaX 08.01.2022 18:30
RedMaX
Zajimave ze je prave pro tyhle aplikace, jako odfiltrovani “kancelarskeho bordelu” jiz par let pouzi…
CalebCox 08.01.2022 17:33
CalebCox
Dělal jsem v jedné firmě a kolega si stěžoval, že ho šéf vůbec neslyší, když na něho mluvil, protože…
Prasak 08.01.2022 18:11
Prasak
Nebo nechtel sefa slyset. :-) Meli jsme v praci Sony WH-1000XM3, mame Bose QuietComfort II, jedna k…
RedMaX 08.01.2022 18:38
RedMaX
Tak si tu zkus, je to vice nez slusne reseni. Proste tu televizi, ani dialog lidi okolo proste nesly…
CalebCox 08.01.2022 19:00
CalebCox
Cti, co pisu. Vse mam davno odzkouseno!
RedMaX 08.01.2022 20:25
RedMaX
No zjevne nemas nebo nejak spatne :-D Uz vice lidi ti tu napsalo opak, ze tve tvrzeni (nebo spis dom…
CalebCox 08.01.2022 22:18
CalebCox
Stejne tak si myslim, ze jsi nikdy zadna ANC sluchatka nemel ty, jinak bys tu nemohl tvrdit, co tvrd…
RedMaX 08.01.2022 23:50
RedMaX
Tvl… prestan tady teoretizovat a posat nesmyslne eleboraty. Realne si to vykousej, uznej ze jsi se m…
CalebCox 09.01.2022 09:47
CalebCox
Jabra Elite 3 (špunty) jsem si pořídil na vanoce a pokud nezapnu priposlech, tak neslysim nic, i kdy…
Jan Fiala 08.01.2022 22:20
Jan Fiala
Rozhodne netvrdim, ze to neni mozne. Utesni-li ti spunty dokonale ucho, logicky neslysim nic kolem.…
RedMaX 08.01.2022 23:29
RedMaX
Jsou tam 3 velikosti gumicek. A v uchu mi drží i když uši nemám zrovna typické. Ale je to hodně indi…
Jan Fiala 09.01.2022 07:33
Jan Fiala
Pokud špunty, tak třeba Jabra Elite 3 Zvuk je dobrý a jde zapnout "příposlech", aby bylo něco slyčet…
Jan Fiala 08.01.2022 15:07
Jan Fiala
Díky za tip na špunty. Mám celkem kvalitní pecky, ale v mých slechách blbě drží (vypadávají), věnuju…
mif 09.01.2022 11:17
mif
O mínusech zatím nevím. Výdrž je na zátah (poslouchání audioknih) slušná, řekl bych i víc jak uváděn… poslední
Jan Fiala 09.01.2022 15:57
Jan Fiala
Mam sony xm3 protoze me rusi kolegove v praci. Bezvadne to rusi staticky sum jako je huceni serveru,…
Redsnake-nepr 08.01.2022 22:04
Redsnake-nepr
Sorry za preklepy a chyby v textu, psal jsem to orvanej tesne pred spanim ale pointa je asi zrejma.…
Redsnake 09.01.2022 06:53
Redsnake
Tak jsem se rozhodla koupit druhá sluchátka. To bude asi nejlepší řešení. Moc vám všem děkuji za odp…
Ramgada 09.01.2022 09:31
Ramgada

Reseni je, aby jak uzivatel PC, tak uzivatel televize pouzivali sluchatka.

Nepises, jaka sluchatka mas, potrebujes sluchatka okolo usi uzavrena. Trochu to pomuze, muzes zvolit sluchatka ANC, ale to odfiltrovava predevsim sum, na bezne zvuky okolo treba z TV to zacileno neni a muze to pomoct jen trochu nebo to muze byt i kontraproduktivni, kdyz ANC vycisti sum a ty slysis jen hlasy z TV.

Jak pravil Max. I přes uzavřená sluchadla okolí uslyšíš - když si metr od tebe někdo pustí telku na plný ceres, jako bys na slechách nic neměla. ANC je poněkud kontraproduktivní - filtruje to hlavně šum a výšky, což bys asi poslouchat nechtěla. Napadají mě nějaké dobře utěsněné špunty.

KECY! Nefunguje to a nemuze to ani fungovat. ANC ma odfiltrovavat zvuky na urcite frekvenci a take to dela, zkousel jsem ty tve Sony, vybral jsem si Bose QuietComfort II, oboji jsou skvele na odruseni sumu silnice, sumu ve vlaku nebo sumu motoru stroju, ale neumi to odsumit zvuky z televize jednoduse z toho duvodu, ze jsou ty zvuky na stejne frekvenci jako bude poslouchat tazatelka!!!

Minusu si davej kolik chces, ale to, ze jsi uplne vedle, je dane fyzikou.

Zajimave ze je prave pro tyhle aplikace, jako odfiltrovani “kancelarskeho bordelu” jiz par let pouzivam… teorie je hezka vec ale chce to i prakticke zkusenosti.
A udelal jsem si rovnou praktickou zkousu u TV. Jen zaple ANC znamena znacne utlumene dialogy z TV ale i okoli. Staci na minimalni hlasitost pustit cokoliv do sluchatek a okoli proste neexistuje 😉

Nebo nechtel sefa slyset. :-)

Meli jsme v praci Sony WH-1000XM3, mame Bose QuietComfort II, jedna kolegyne ma Lamax NoiseComfort, testoval jsem TaoTronics SoundSurge 85. Cim lepsi uzavrena sluchatka, co se tyka utesneni, tim mene slysim okolni hlasy, ale ANC v tom prilis nepomuze. ANC skvele filtruje sum motoru stroju, ktere mame v praci, proto nam taky zamestnavatel ty Bose zaplatil.

Tazatelka chce poslouchat PC a vedle bude nekdo jiny koukat na telku a bude ji mit nahlas. Ty draha sluchatka Bose nebo Sony pomuzou, to nakonec pisu i ve svem prvnim komentari, osobne bych taky doporucil spis ty od Sony jako CalebCox, ale razne odmitam, ze je to nejake dokonale reseni. Jedine skutecne reseni je, ze si vezmou sluchatka oba, jak na PC, tak na TV!!!

Stejne tak si myslim, ze jsi nikdy zadna ANC sluchatka nemel ty, jinak bys tu nemohl tvrdit, co tvrdis. Anebo to tak chces a versi tomu, ze nic neslysis, ikdyz to pravda proste neni.

Narozdil od JaFiho, ktery pouziva spunty nebo-li neco, co muze dokonale z principu funkce utesnit ucho. U me to teda nikdy nefungovalo, ale jak jsem psal v jine odpovedi, ucho mame kazdy jine. Kazdopadne tip od JaFi je dobry a dava smysl, nezarucuje vsak stejne dokonale utesneni ucha i u tazatelky.

Jina vec je, pokud budeme mluvit o jinych typech sluchatek. Sluchatka na usi nebo ruzne polootevrena sluchatka tazatelce nepomohou vubec, takze rovnou preskocme na sluchatka uzavrena okolo usi. Pokud chces zvukotesnost pro ruchy okoli, musis to utesnit na hlave okolo ucha. To vypada v teorii hezky, ale v praxi je hlavni problem tlak na lebku okolo usi. Stale najdeme spoustu sluchatek, ktera jsou v ohledu zvukotesnosti pomerne dobra, s tlakem na lebku je to horsi, neda se v tom delsi dobu vydrzet.

Vyrobci proto postupuji ve vyvoji sluchatek okolo usi dvema smery. Co nejvice to okolo usi utesnit a zaroven na lebku netlacit tak, ze to nelze vydrzet. Druhy smer je ANC, kterym se nabiraji zvuky z okoli a vyrusuji se ve sluchatkach.
Naposledy opakuji, ze narozdil od kdejakeho teoretika jsem mel na hlave pul tuctu ANC sluchatek a vysledky jsou nasledujici, ANC skvele odrusi nejruznejsi sumy, pokud je u drahych sluchatek opravdu dobre provedeno. Neodrusi, nedokaze odrusit stejne frekvence jako jsou ty poslouchane, takze hlas z TV stale odrusuje z vetsi casti provedeni sluchatek. I v tomto smeru se mnohe zlepsilo a zminene Sony WH-1000XM3, XM4 nebo ty Bose QuietComfort II dokazi odrusit diky svemu provedeni hodne a zaroven netlaci okolo ucha tak, ze se to neda vydrzet.

Presto vsechno tvrdim na zaklade jasne dane zkusenosti, ze v jedne mistnosti se rvouci TV to bude stale rusive a ikdyz tazatelka na tom bude lepe nez ted, presto ne spokojena s vysledkem. Jednoduche reseni, ze si nasadi sluchatka jak divak TV, tak tazatelka u PC, je oproti tomu 100%.

Abych pridal konkretni zkusenost: Bose QuietComfort II jsou pohodlnejsi, ale nedoporucuju je, protoze maji oproti tem od Sony horsi dosah BT a nevydrzi jim nausniky prilis dlouho, vymena pouheho nausniku neni vubec levnou zalezitosti. Shodnem se na tom vzit ty Sony WH-1000XM4, rozhodne se neshodnem na kvalite odruseni, pokud se nejedna jen o sum.

---

Edit: Jenom jestli se tu nehadame a tazatelka si nepredstavuje neco z levnejsi kategorie sluchatek. Tam jde odruseni okoli radove dolu a prilis si nepomuze.

Rozhodne netvrdim, ze to neni mozne. Utesni-li ti spunty dokonale ucho, logicky neslysim nic kolem. Bude to ale stejne fungovat tazatelce? Mozna. Ucho mame kazde jine. Kazdopadne je to dobry tip a tazatelka muze zkusit a kdyz to fungovat nebude, tak vratit. (Pozor: u spuntu je u nekterych firem po rozbaleni s vracenim problem.)

Díky za tip na špunty. Mám celkem kvalitní pecky, ale v mých slechách blbě drží (vypadávají), věnuju je manželce. Sice jsou ty špuntíky docela drahé, ale dle recenzí /co jsem nastrejdoval/ pro mě ideální. Můžu poprosit i o "mínusy", kterés potenciálně odhalil?

O mínusech zatím nevím. Výdrž je na zátah (poslouchání audioknih) slušná, řekl bych i víc jak uváděných 5h. A ta dobíjecí krabička je příjemně malá.
Ovládací plocha na sluchátku je mikrospínač, není to dotykové, takže se nestane, že se toho jen dotkneš.
Zkoušel jsem dřív něco podobného jako iPhone, ale to mi prostě v uších nedrží a vypadává. Tyhle drží. Ale protože na špunty nejsem zvyklý, tak mě z toho na začátku trochu bolely uši.

Teď jsem si uvědomil z těch mínusů, že na prvotní spárování je třeba tu jejich aplikaci, jinak je to prý složité. Ale taky jsem se z té aplikace dozvěděl, že ve sluchátkách se aktualizuje firmware...

Mam sony xm3 protoze me rusi kolegove v praci. Bezvadne to rusi staticky sum jako je huceni serveru, stroje a jine konstantni zvuky. Vflmi dobre to funguje i na rec, resp kdyz si je pouze zapnu a nasadim znatelne se snizi utlum reci. Pokud si tam jeste pustis nejakou hudbu nebo neco jako kulisu nevis o svete. Jen pozor, lidi z meho okoli ty sluchatka rozciluji protoze je pak nevnimam, ja jsem nicmene spokojen..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru