Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem inicializace HDD

Při inicializaci se do nultého sektoru zapíše tabulka rozdělení disku. Pro 4TB disk spíš než MBR (to je do 2TB) by bylo lepší GPT. (To MBR znamená Master Boot Record tedy hlavní spouštěcí záznam, který je v nultém sektoru, ale poslední roky se to používá pro klasický styl tabulky oddílů.)
Zřejmě to HTCP používalo nějaký svůj formát disku, který počítač nerozezná (důležitá je signatura 55aa na konci nultého sektoru, která systému říká, že disk je zformátovaný, takže počítač, i když formát nerozpozná, ví, že na něj nemá šahat; taková je teorie, praxe je jiná, i windows 10 (jak se kasá, že si rozumí s linuxem) pořád chce linuxové disky formátovat). To by nebylo nic divného, když jsem se diskovým prohlížečem koukal na disk z videa panasonic, tak tam bylo krásně napsáno PANASONIC DIGA a něco dál, ale aby na konec dali 55aa to ne, takže disk byl pro počítač taky nezinicializovaný, přestože data na něm jsou.

Pro zpřístupnění dat bude potřeba hledat, pokud to HTPC bylo nějaké oblíbenější, budou na webu na to nástroje. Možná by nějakou radu měl výrobce.
Jinak po zformátování bude pravděpodobně disk možné používat, ale veškerá data zmizí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny