Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 - Po přeinstalaci nefunguje zvuk, ale pouze laptopu, sluchátka fungují?

Vidí win ve správci zařízení zvukovku?
Nemá k ní nějaké připomínky?
Instalace ovladačů je blbost, pro 99% (možná i víc) zvukovek windows ani linux (tam je to procento možná vyšší, na druhou stranu BFU je v ... pokud zrovna má to štěstí) žádné ovladače nepotřebují. Minimálně od dob XP.
Ovladače mají na starost nějaké ty estetické záležitosti, jako nastavení ikon a názvů. Zažil jsem jedinou zvukovku, pro kterou potřeboval windows ovladače, aby fungovala, v linuxu fungovalo vždy vše, co jsem připojil. Naopak jsem si jednou instalací ovladačů z dodaného CD rozbořil čerstvě nainstalovaný windows tak, že se musel reinstalovat. Ovladače jsem pak neinstaloval a on i se zvukovkou funguje dodnes (bude to tak 15 let, už dobrá starožitnost, jak jde čas, z počítačů, které jsem kupoval nové se stávají starožitnosti).

Pokud windows (v linuxu je to stejné) zvukovku vidí, pak je potřeba zvuk do ní nasměrovat - nastavit jako výchozí výstupní zařízení nebo tak nějak se ta volba jmenuje.

Dobře se to dá ověřit ve VLC, kde v nabídce zvuk se dá výstupní zařízení měnit, tam bych zkusil, jestli když dám posílat zvuk do těch repráků (název se může lišit, klidně se může jmenovat sluchátka nebo pink out, to je možná jediný přínos ovladače, že nastaví správné názvy a ikony). Podobné možnosti má i řada jiných programů, ale to VLC je základ, který nesmí chybět na žádném počítači.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny