Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Subwoofer s integrovaným zesilovačem - výběr reprosoustavy

Dobrý den,
obracím se na Vás za účelem dotazu k radě nebo tipu ohledně reproduktorů k PC.

Překvapilo mě, jak je v dnešní době těžké sehnat vhodné reproduktory k počítači, nejspíše to bude covidem, kdy se moc nevyrábí a nebo tím, že lidé moc v této oblasti nepoptávají a budu asi menší výjimka.
Sháním totiž reproduktory v sestavě 5.1, které lze použít k PC - konkrétně ke zvukové kartě s Jacky a jedním OPTICKÝM výstupem (konkrétně tato - https://www.asus.com/cz/Motherboards-Components/Sound-Cards/Gaming/Xonar-SE/)
Tzn. potřebuji takové reproduktory, které bude vhodné propojit právě s touto zvukovkou a ač je možností několik, jsou v rámci zapojení k PC omezené.

Možnosti jsou tedy takové, že by Subwoofer měl mít nejlépe integrovaný zesilovač, kdy se jednotlivé satelity (reproduktory) připojí dvojlinkou a poté ze subwooferu pomocí RCA výstupů na jacky do zvukové karty a nebo rovnou pomocí optiky ven ze subwooferu do zvukové karty. Jiná možnost, jak propojit systém 5.1 nejspíš nebude, to by se musel použít zesilovač a to k PC nechci kvůli ušetření prostoru apod.
Vlastním u jednoho PC již tyto reproduktory Genius, které sice hrají dobře (https://www.czc.cz/genius-sw-hf-5-1-4800-ver-ii-5-1-drevene/264991/produkt), ovšem raději bych zvolil lepší kvalitu (Magnat apod.), ovšem tam takové propojení není možné.
U domácího kina v obývacím pokoji mám i tyto Logitech (https://www.czc.cz/logitech-z906/90569/produkt), které hrají nebo jsou ozvučeny velice kvalitně, hlavně na filmy a šly by rovněž použít k počítači. Logicky ale nebudu brát jedny a ty samé podruhé a raději bych také zvolil ještě lepší, než jsou ony samy.

Cenově bych to viděl tak kolem 13-15 tisíc, maximálně opravdu 20 tisíc.
Prošel jsem již celý internet a těch možností je strašně málo, jak zapojit reproduktory k počítači. A to i přesto, že moje zvukovka má možnost hodně kanálů připojení přes jacky a nebo optiku.

Věděl by někdo o nějakých reproduktorech, které lze k počítači použít a jsou zároveň velmi kvalitní než minimálně výše zmíněné? Případně nějaké řešení, jak obejít nebo vyřešit propojení i těch reproduktorů, které jsou primárně určeny pro domácí kino přes zesilovače?

děkuji moc,
pěkný den
DD

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny