Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dva zvukové výstupy z jednoho PC

Dobrý den, mám otázku. Přemýšlím jestli by šlo udělat u PC, že bych měl 2 rozdílné zvukové výstupy. Mám bluetooth reproduktor street2, který jde připojit jak přes bluetooth, tak kabelem. Chtěl bych například na jednom monitoru pustit film a ten, aby hrál přes ten reproduktor a já pak měl sluchátka připojená přes jack a měl tam úplně jiný zvuk. Jde to nějak vyřešit nebo je to blbost? Napadlo mě jestli s tímhle nedokáže pomoct třeba nějaká zvuková karta. Díky za případné rady a doufám, že to není moc stupidní dotaz :D

Předmět Autor Datum
Ano, tohle jsem provozoval na svým PC už někdy v dobách WinXP, ale potřebuješ k tomu mít v PC dvě zv…
Zdenál 27.01.2022 07:56
Zdenál
Díky za radu. Kouknu po nějakých usb sluchátkách a zkusím to zprovoznit.
Mijok 27.01.2022 19:21
Mijok
Držím palce. Jen doufej, že do toho MS ve Win10 nehodil vidle...
Zdenál 28.01.2022 07:58
Zdenál
Uvidíme, snad když to bylo ve starší verzi, tak to bude i v 10. poslední
Mijok 28.01.2022 10:52
Mijok

Ano, tohle jsem provozoval na svým PC už někdy v dobách WinXP, ale potřebuješ k tomu mít v PC dvě zvukovky (dnes by měla stačit i sluchátka do USB - ty se pro systém tváří jako další zvukovka).
Jednu z nich v nastavení zvuku vybereš jako výchozí zařízení - tuhle budou standardně používat všechny programy (tedy i Windows). A pak si v příslušném programu (např. Aimp, VLC, apod.) nastavíš výstup na druhou zvukovku - nastavení platí pouze pro tento program. Možnost volby výstupu podporují prakticky všechny normální programy na přehrávání zvuku či videa.
Jen doufám, že na Win10 to půjde, nevím, už dávno to nepotřebuji řešit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru