Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vypnout Bitlocker na starých discích po havárii základní desky

Na to sata bych pořídil radši spíš něco takového https://www.alza.cz/axagon-adsa-fp3-fastport3-d4256881.htm nebo s obalem https://www.alza.cz/axagon-ee35-xa3-aline-d1775025.htm ale fungovat by to mělo stejně (přecejenom radši vidím disk naležato, než postavený na výšku navíc na kratší hranu a tím nestabilní). S připojováním SSD přes USB (vyjma těch sata nebo msata) nemám zkušenosti, ani se moc neorientuju v tom zmatku kolem nvme, pciex, m2, různé generace a různé klíče, je v tom zmatek snad větší než v USB.
Windows nebo linux by měly disk rozpoznat a normálně s ním komunikovat. Skoro jako s fleškou. Že je to HDD a ne fleška většinou vědi a většinou to mají registrované jako scsi device, ale to je úplně jedno.
Spíš než hledat způsob, jak připojit vše současně (jistě by to šlo) bych postupoval jeden disk po druhém.

Samotné vypnutí bitlockeru se tu už někdy řešilo (např. v https://pc.poradna.net/questions/3111838-zase-bitlocker-chybajuci-kluc jsem dostal dobrou radu, jak ho deaktivovat), nejdřív se vypne a pak nějakou dobu probíhá to dešifrování. Alternativně by bylo možné soubory zkopírovat. Kdybych měl před sebou takové disky, tak nejdřív soubory zkopíruju na nešifrovaný disk a pak teprve nechám ten zašifrovaný disk dešifrovat (přecejenom taková operace s tolika daty by nemusela skončit dobře ať už z jakéhokoliv důvodu) čímž by pak měl být normálně přístupný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny