Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem iPad - má smysl pro čistokrevného Windowsáka?

Potřebujeme si pořídit nějaký tablet (čtečka, internet v pelechu, nějaký ten Skype/www prohlížeč via wifi mimo barák).
Doma máme pouze Windowsy, telefony s Androidem (fičury s tím spojené ale využíváme naprosto minimálně a zcela okrajově).

Čtu si recenze různých (androiďáckých) tabletů a není to moc veselé čtení. Zaujalo mě ale tohle: https://www.alza.cz/ipad-10-2-64gb-wifi-vesmirne-sedy-2021-d6730982.htm

Nějakou extra spolupráci s Windowsy neočekávám a ani nepotřebuji. Akorát bych tam "nasypal" nějaké e-knihy; předpokládám, že internet/Skype (možná Zoom či nějaké jiné alternativy, propojitelné i s Windows) to snad umět bude. Nepředpokládám ani nějaké hraní her (případně jen něco v prohlížeči) a ani tvorbu dokumentů, snad kromě psaní nějakých poznámek.
Nic od Apple doma nemáme.

Bude to (s ohledem na mé požadavky) nějak rozumně použitelné? Budeme si muset zřídit nějaký eplácký účet či tak něco (nestojíme o to)?
Vím, že existují i varianty s více pamětí, tohle zas tak moc nepotřebujeme.

Dosavadní (teď ho hledat nebudu a ani nevím, co to bylo zač, nějaký Asus) tablet dozrál pro uložení do sběrného dvora; při držení v ruce, jak se (asi) různě prohýbá, mění se obraz na obrazovce jako při exkluzivních halucinacích při předávkování se LSD25, naprosto nepoužitelné. O Windows tabletech žádné povědomí nemám.

Cena 10 tisíc se mi zdá za "kvalitu v deseti palcích" pro naše potřeby adekvátní. Nějakou tu ticku navrch přežiju, ale tablet za 25 tisíc už opravdu nechci.

Díky za vaše reakce, případně za tipy, na co jiného se kouknout!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
iPad má "drobnou" nepříjemnost. Baterii není uživatelsky vyměnitelná, jen v servisu, takže se to čas…
Kyncl 02.02.2022 17:55
Kyncl
Zručný kutil baterii vymění, nutno nahřát opatrně okraj a vydloubnout displej plastovým dloubátkem,… poslední
Rce 02.02.2022 22:30
Rce

Zručný kutil baterii vymění, nutno nahřát opatrně okraj a vydloubnout displej plastovým dloubátkem, už jsem to pár lidem dělal. Pak znova zalepit. Jinak v servisu přijde výměna baterie na cca 1000 Kč, což je myslím v relaci s ostatními zařízeními. Mám mimo jiné jeden iPad Air plus už přes 5 let s denním použitím a baterie je sice už trošku slabší, ale stále má dobrou výdrž.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru