Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení dat přes domácí síť mezi počítači (domácí skupina vs. pracovní skupina)

Joo, už jsem to našel. Ale povím Vám, ten zmatek vždy při změně z Windows 7 na 10 -> 11, pak se v tom vyznat a pamatovat si všechna nastavení, když je tam několik změn, jak se ke kterému nastavení dostat, je docela oříšek :D

Rovněž jsem zatím nepřišel u toho PC s Windows 11, jak sdílet složku (soubor) jednoduše, rychle např. pomocí kliknutí pravým tlačítkem myši na složku (soubor) a dát sdílet -> sdílet s apod... musí se jít do vlastností souboru, sdílení, tam nakonfigurovat uživatele druhého PC, případně upravit „oprávnění“ na čtení i zápis a potvrdit. V druhém PC se v místní síti stejně poté vše zobrazuje až ve složce Desktop a podobně, takže snad ještě najdu jednodušší způsob sdílení, jako je tomu u Windows 7, kde lze bez problémů a rychle sdílet složku (soubor) pomocí kliknutím pravým tlačítkem myši, sdílet s a rovnou zvolit oprávnění a takto navolené a sdílené složky (soubory) se ukáží v místní síti počítače rovnou v samotné složce daného počítače v síti (u Windows 11 to je složitě ještě do další jedné či dvou složek - Desktop apod., dle toho, odkud je sdílena).

Ale lepší, než nic
Moc děkuji za pomoc ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny