Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení dat přes domácí síť mezi počítači (domácí skupina vs. pracovní skupina)

Dobrý den, přátelé.
Obracím se na vás s dotazem ohledně sdílení dat mezi dvěma i více počítači (zařízeními) přes domácí síť. Jak všichni víme, lze to pomocí celkem super nastavení, a to Domáci skupinu. Ta se bohužel vyskytovala jen do Windows 7, tuším Windows 10 již Domácí skupinu neumožňuje a nahradili ji Pracovní skupinou, která ale dle mě, co jsem zjišťoval, funguje již na jiném principu.
Otázka tedy zní, jak sdílet data mezi dvěma počítači přes síť tak, jako klasicky pomocí domácí skupiny?
Kámen úrazu je v tom, že jeden počítač mám právě ještě s Windows 7 a druhý počítač mám již s Windows 11. To znamená, že vůbec netuším, jak "spojit" Domácí skupinu s Pracovní skupinou a vůbec netuším, jak tedy sdílet data pomocí sítě mezi počítači. Tohle mě trochu zklamalo, neboť Domácí skupina je opravdu užitečná věc a pohodlná pro sdílení přes síť, kdy v jednom počítači dáte sdílet a v druhém počítači si přes záložku „tento počítač“ jednoduše data stáhnete do počítače. Jelikož však Domácí skupina u vyšších systémů již není, vůbec netuším, jak to udělat, abych mohl data sdílet podobným způsobem a principem právě mezi těmato počítači s rozdílnými verzemi systému?

Poradí někdo, jak to provést?

Děkuji mnohokrát
Pěkný den

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny