Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak složit PC?

Nejdřív potřebuješ správné komponenty (je dobré se poradit tady, zda to k sobě sedí (lze taky ověřit na kompatibility listech, ale to je komplikované, celkově paměť musí sedět k CPU a odobí k desce, RAM by měla mít buď 1,2 nebo 4 kusy, ideálně stejné) a zda je sestava vyvážená).
K základní desce je návod, co kam patří, hlavně RAM se MUSÍ osazovat v předepsaném pořadí do předepsaných slotů.
CPU se musi napastovat, než se na něj dá chladič - čím MÍŇ pasty tím líp a nesmí ti přetéct na nožičky - a pak se dá do desky a pak se dá chladič, který má většinou protikus na druhé straně desky. Pak se většinou montuje deska do počítač a pak se dělá zbytek.
Konektory se dávají tam, kam patří podle obrázku a tvaru (použitím rozumné síly to většinou nejde dát blbě).

CPU do patice zapadne samo (ale někdy je potřeba z patice vyndat nějakou volně vloženou maketu, co chrání patici před prachem) a otevírání/zavírání patice je někdy trochu složitější.
Chladič musí sedět a musí být utažený dobře, ostatní věci se vkládají, dokud nezacvaknou, mírným přitlačením.

Najdi si nějaký návod na youtubu, ono je to pro PC v postatě všechno stejné, jen se může lišit umístění jednotlivých prvků.

Pokud máš v okolí někoho, kdo si počítač už sestavil a chodí mu, tak ho popros, aby ti poprvé stál za zády a radil, ale abys to dělal vlastníma rukama, podruhé to už není takový problém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny