Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lagy/ztráta paketů při limitovaném stahování

Nevím teda, ten mikrotik mi příjde spíše asi pro firmy atp. Drahé a ty parametry oproti klasickému "routeru pro lidi" také nejsou nic moc. Samozřejmě Asus je hodně barevný a něco vezme administrace, ale CPU a RAM si myslím, že má dostatečné výkonné a využití se taky nepohybuje v extra číslech.

Začínám mít spíše podezření na ISP. Nyní jsem zkusil se s notebookem připojit na Wifi souseda (stejný ISP). Začal jsem pingovat jednu z těch 10.X.X.X IP (bez ztátry i přes Wifi) a poté jsem na své síti začal stahovat a najednou i na tom notebooku, který byl připojen na jinou síť začaly taky dropovat pakety (ne takové množství jako u mě), ale začaly. Jakmile jsem u sebe stahování vypnul, tak na notebooku též přestaly dropovat pakety.

Je tohle normální jev? Nemůže mít ISP prozatím něco provizorního co nestíhá? Protože u nás v baraku se měnil switch 100 Mbps za 1000 Mbps. Tarif jako takový máme 1000/1000 s tím, že aktuálně to tahá maximálně 300/300. ISP říká, že ještě někde musí vyměnit něco za 10 Gbps, tak není možné, že opravdu dal do baráku něco co prostě nestíhá? Ale samozřejmě bychom neměli mít sdílený internet. Což mě zaráží, že ty 10.X.X.X ip jsou stejné, ale jsme všichni ze stejného zařízení připojeni, takže to asi bude normální?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny