Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký Linux na starou plečku?

Hezký den,
L-Core, přicházím s rozhřešením.
Ušetřený čas věnujte mamince. Nikdo tu nebudeme věčně...

Nejsem žádný linuxový nadšenec. Bojuju s tím jako všichni ostatní. Jsem samouk a mnohdy sem jdu pro radu. Často se ptám jako věčný začátečník, protože prostě tápu a kolikrát neumím základní věci. Už jsem vzdal sledování vývoje HW a ptám se mladších a znalejších. Vážím si jejich rad.

Add Linux... Přesto ho mám rád a umím ho používat a nasazovat bezstarostně. Dává mi šanci udržet stará PC v chodu. Dává mi šanci na bezstarostnost. V praxi se to potvrzuje.

Dobré je, že to PC má 4 GB RAM. Určitě bych tam dal Linux Lubuntu. Systém aktualizací lze v Lubuntu nastavit. Výše navrhované Ubuntu vidím za zcela zbytečné, až nesmyslné k nasazení. Zbytečně to bude vytěžovat starý HW, k tomu vyšší energetická náročnost. Kancelářský balík pravděpodobně potřebovat nebude. Zadání znělo jasně. Takže na takhle staré stroje dávám výhradně Lubuntu. V naprosté většině případů jsem zbytečně ztratil čas snahou o jiný systém. Pokud byl uživatel zvyklý na Lubuntu, tak bych opět dal Lubuntu. Letitá praxe prokazuje, že naivní uživatelé, kteří vůbec nic nechápou, jeho prostředí přijímají velmi dobře. Prostředí Lubuntu je minimalistické, v nutné míře respektuje vzhledově Windows.

Doporučovaný Linux Zorin může být vhodnou volbou. Přesto dávám Lubuntu jak jen můžu. Co do objemu dat je minimalistickým systémem. To považuji za velkou výhodu na starých a pomalých HDD. Systém se pak spouští a případně obnovuje přijatelně rychle. Záloha má cca 1-1,5 GB.
Kdysi jsem zkoušel Remix který doporučuje mif. Pro požadovaný účel bych nic takového nezvolil.
Rce radí dobře. Jisté je, že poslední LTS verze Lubuntu je 64 bit.
RedMaX varuje správně, ale v kontextu toho co zde píšu, jsou to zbytečné obavy.
Závěr: Jednoznačně nainstalovat Linux Lubuntu LTS.
Prosím, pak sem za čas dejte zpětnou vazbu. Může to pomoci nejenom mě a potěší to. Díky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny