Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč zvolit skříň se světelným cirkusem?

Řečnická otázka k vážné a zodpovědné diskusi.
„Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?“
https://pc.poradna.net/files/94631-img-20220214-213830-jpg
https://pc.poradna.net/files/94632-img-20220214-213840-jpg
Je evidentní, že dnes je nutností mít světelný cirkus v malé bedně. HW a obzvlášť grafická karta jsou dobrý přímotop. Kdyby se v tom aspoň daly pěstovat chilli papričky, které potřebují hodně tepla a světla! Přes tu prosklenou bočnici by na ně bylo dobře vidět jak klíčí a rostou. Nevysírám, jen se ptám. Co vede člověka k tomu, aby si pořídil takový světelný cirkus a nechal ho požírat předraženou elektřinu? Tohle zavání ezoterickým sadomasochismem v kombinaci s finanční negramotností. Co tím lidi získávají nebo co si tím kompenzují? Dříve jsme usilovali o to, abysme měli velkou a vzdušnou skříň z pevného plechu. Dobrou volbou bylo provedení big tower. Tu schovat někam pod stůl, aby nepřekážela a přesto dobře větrala... :i:

Předmět Autor Datum
Nejsem zastáncem světelného cirkusu, ale snažím se být tolerantní. Když se to někomu líbí... V dnešn…
host 15.02.2022 09:35
host
Jsem vcelku tolerantní. Ano, je to každého věc. Asi je to tím jak stárnu, tak mě ledacos zaráží. Svě…
Time 15.02.2022 10:08
Time
Jen taková vysírací poznámka na okraj: To na těch obrázkách není žádný světelný cirkus, jen trošku l…
ApoCalypse 15.02.2022 10:31
ApoCalypse
Díky. Zasmál jsem se, i když teď nevím jestli mě to uklidnilo a nebo zmátlo. Třeba dá někdo odkaz na…
Time 15.02.2022 10:44
Time
Myslím jsi trochu mimo mísu. Čerstvý majitel si to neseskládal z kýčovitých blikajících součástek al…
MM_tank 15.02.2022 13:01
MM_tank
Normálně vypnout v softwaru, všechno musí být propojené i kvůli synchronizaci barev jestli ne, tak t…
stylar 15.02.2022 13:36
stylar
Přiznám se, že se mnou škubly ty fotky a to "paráda" jásání. Tak jsem se zeptal ostatních. Výrobci p… poslední
Time 15.02.2022 14:46
Time

Nejsem zastáncem světelného cirkusu, ale snažím se být tolerantní. Když se to někomu líbí... V dnešní je spíš problém sehnat nějaké decentní komponenty. Všechno má přívlastek Game a RGB... :-|

To bys mohl stejně tak diktovat, jak se má kdo oblékat, jaký nosit účes, jakou barvou vymalovat byt, atd... Prostě vkus každého jedince je individuální a jde hlavně o to, aby se to líbilo jemu. Ostatním je do toho ho*no. No ne?

Jsem vcelku tolerantní. Ano, je to každého věc. Asi je to tím jak stárnu, tak mě ledacos zaráží. Svět stojí na vnucených trendech a hlavně na blbostech. Slabší jedinci tomu podlehnou hned a strhnou s sebou další slabší. Radši bych o pár desetin mm silnější plech skříně a minimum plastů. U komponent je ten světelný cirkus taky problém. Běžně lidem u nových USB hubů s prosvětleným čínským logem odpojuju LEDky. V noci to extrémně svítí, zpravidla vražedným modrým světlem, která se v IT evidentně stalo módním hitem. Zatím si nikdo nestěžoval že mu to nesvítí. Co oči nevidí, to srdce nebolí a mysl zůstává klidná...

Jen taková vysírací poznámka na okraj:
To na těch obrázkách není žádný světelný cirkus, jen trošku lehce a dost nevkusně nasvícený kousek, žádný pořádný jednorožčí chcaní, žádný pořádný duhový koncert o deseti větrákách a RGB desce a grafický kartě, takový, že hošata a děvči z Prague pride jen záviděj, protože takový efekty na demonstracích nemaj.

Díky. Zasmál jsem se, i když teď nevím jestli mě to uklidnilo a nebo zmátlo. Třeba dá někdo odkaz na nějakou psychologickou studii o pozitivním vlivu světelných zářičů v PC. Včera jsem jednomu staříkovi instaloval OS na 13 let starý notebook a musel jsem se ho zeptat, jestli ho ty oranžové LED neoslňují. Hned se chytl a z plných plic počastoval výrobce. Pak mu říkám, máte to opravené a už to svítí méně. Pomohl Lubuntu LTS a lihová fixa.

Myslím jsi trochu mimo mísu. Čerstvý majitel si to neseskládal z kýčovitých blikajících součástek ale koupil to jako hotovou sestavu protože měla požadované vlastnosti - cpu/ram/ grafiku a vodní chlazení cpu na eshopu. Při výběru se počet blikajících a točících nesmyslů neřešil.
Sestavu jsem našel já s našel já a dal sem sem odkaz.
https://www.smarty.cz/TIGO-Unlimited-by-Marty-i5-3070Ti-p104749
Mimochodem první co napsal že to trochu moc svítí.
Ty ventilátory (jejich led) se dají pochopitelně odpojit.

Zeptej se výrobce viz odkaz - proč to tak vyrábí a nedává možnost třeba diskrétnějšího provedení.

Přiznám se, že se mnou škubly ty fotky a to "paráda" jásání. Tak jsem se zeptal ostatních.
Výrobci přestali osazovat potřebné HDD LED na většině notebooků a ze zbytků asi začli vyrábět ty barevné cirkusy. Čelní panel je zapovězený obyvatelům panelových domů, protože tam bude sedat prach.
Normálně mě to donutilo jít se podívat co stojí slušný big tower nebo desktop (vše dost zdražilo). Šly na mne mdloby, dnes již podruhé. Nedivím se kancelářským, že v zoufalosti nakupují desktopové hotovky s atypickými vnitřky. Mít slušný desktop a na něm monitor, jak to vyžadují paničky, to je výsadou bohatých.
U té sestavy píší, že se na tom podílel nějaký Vůl Marty. Tak snad je aspoň vyučeným cukrářem, když už žvaní do sestavy. Tu sestavu posílají zdarma. Mě by to varovalo a odradilo. Tím spíš, že ty smarty.cz děti v centru Prahy jsou dost neschopné. Prostou reklamaci jedné věci řešili 4 měsíce. Tak to mělo patřičnou dohru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru