Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Objednávka na Alza.cz, doručení na pobočku České Pošty nebo PPL parcelshop (platba v hotovosti na mí

Když si objednám něco na alze (alza.cz) a nechám si to doručit buď na PPL Parcelshop odběrové místo, nebo na odběrové místo/pobočku na České poště. A platím hotově až při převzetí zásilky. Chtějí po mě občanku při vyzvedávání...? Nebo stačí jen jméno + kód z mobilu + to zaplatit na místě v hotovosti a hotovo. A občanku nebo jiný doklad totožnosti nemusím mít?
Díky

Předmět Autor Datum
žádná normální zásilková služba po tobě nechce občanku, protože jí po ní nic není. stačí jí kód že j…
lední brtník 26.02.2022 00:49
lední brtník
Alzaboxy umi i dobirku.
Dwane Dibbley 26.02.2022 16:15
Dwane Dibbley
my, co zásadně nikdy - ale vůbec nikdy - nenakupujem u zmrda, to nemůžeme vědět.
lední brtník 26.02.2022 16:26
lední brtník
Taky tam nakupuju velice nerad, ale mnohdy není na výběr. Pravda těch případů je čímdál míň, levnějš… poslední
ml1 28.02.2022 12:46
ml1
Ale asi ne v hotovosti. Nebo taky?
Prasak 26.02.2022 22:27
Prasak
Ne, jen kartou. https://www.alza.cz/alzabox
Karel04 27.02.2022 00:31
Karel04
Občanka není potřeba.
sharkjd 26.02.2022 08:01
sharkjd
Nevím jak alza, ale u CZC stačil jen ten PIN (+ číslo objednávky). A to byla objednávka zaplacená př…
ml1 28.02.2022 12:41
ml1

žádná normální zásilková služba po tobě nechce občanku, protože jí po ní nic není. stačí jí kód že je to tvoje tvoje a že jí zaplatíš.
po 30 letech se to asi naučila i pošta, snad.
bolševické poště se vyhýbám, když je úplně neschopný eshop použiju balíkovnu, ale nejčastěji zásilkovnu nebo ppl do práce. nebo změním eshop, ale na poštu nikdy.
zelený zmrd má svoje boxy, ale ty chceš platit až dobírku při předání jako lovci mamutů. každopádně cest k převzetí zboží je víc, občanku si schovej na volby nebo až se budeš ženit.

Taky tam nakupuju velice nerad, ale mnohdy není na výběr. Pravda těch případů je čímdál míň, levnější obvykle nejsou (to bývá mimořádně), někdy jsou rychlejší a když si v pátek ráno vzpomenu, že něco na sobotu potřebuju, tak si nějakou korunu (ale ne moc) klidně připlatím. Jinak poslední dobou spíš nakupuju u modráka (mironet), maji daleko příjemnější prodejny, rychlejší odbavení a objednávku taky nachystají docela rychle (a zadarmo na kteroukoliv pobočku, takže si můžu vybrat, kudy si zajedu, všechny je mám z ruky i když míň než suntech v modřanech).
A že maji alzaboxy platební terminál, to jsem si taky všimnul, ale zatím jsem neměl potřebu si připlácet pade za odeslání tam (jo když to ještě bylo zadarmo, to jsem to využíval, ale to se platilo předem).

Nevím jak alza, ale u CZC stačil jen ten PIN (+ číslo objednávky). A to byla objednávka zaplacená předem. U objednávky placené na místě stačí snad jen peníze.
Pošta ale asi občanku bude chtít (dává se při vyzvedávání zásilky normálně), nevím jak PPL, ti mi předávali balík vždy doma před barákem, někdy i sousedům.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru