Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS úložiště pouze s nvme? Malé, ale výkonné???

Zdravím přátelé. Děkuji za názory a omlouvám se za poměrně pozdní reakci. Situace v Evropě je skutečně fatální :-(
Nicméně k věci: Ty dvě "krabičky" (viz odkazy) jsou velice sympatické. Blíží se přesně mým představám. O cenu ani tolik nejde (upřímně - pokud se tedy pohybujeme v řádech do 20k Kč).
Vtipné je, že ta první má ultra rychlé Thunderbolt3 (USB-C), ale nemá bohužel žádné RJ-45 rozhraní. Ta druhá naopak disponuje skvělými 2,5 Gb síťovkami, ale zase nemá rychlé USB-C...
Asi je na místě, abych trochu více popsal mou představu:
Vycházejme z toho, že NVMe disky jsou brutálně rychlé, takže nedokážeme v praxi využít žádný LAN či USB-C propoj. O tom není pochyb.
Co však považuji za důležité, je využití rychlosti zápisu NVMe technologie v mirror RAID (100% bezpečnost dat) v souvislosti na co možná nejrychlejším uložení dat (tedy asi nejlépe Thunderbolt3). Samo sebou je třeba zmínit, aby zdrojový stroj (ze kterého tam naláduji data velmi rychle) disponoval odpovídající technologií :-). A pak ať už se tato data sdílejí pomocí síťového rozhraní Cat6+. Uvědomuji si, že ani teoreticky nelze plně využít výkon NVMe prostřednictvím LAN. Ale to mi nijak nevadí. Zkrátka to úložiště bude brutálně naddimenzované. Ale bude bezpečné, lehké a doufám, že i energeticky nenáročné.
Rád bych ještě připomenul, že preferuji OS Linux/Unix.
Samozřejmostí je potřeba míti i relevantní switch/router. Alespoň 1x 10Gb na vstupu a na výstupu dnes už běžný klasický 1Gb. Za ním mohou být další routery paralelně či sériově... A tady se trochu ztrácím: Lze vůbec použít více vstupů do routeru a sloučit je? Nebo ještě jinak: Existuje router, který by na vstupu měl Thunderbolt3 a na výstupu RJ-45?
Děkuji opět velmi pěkně za Vaše názory.
S úctou, Knírač.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny