Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení dat a tiskáren v domácí síti

Je potřeba to nechat rozšířit do vnořených složek (ba co víc, každému souboru je to potřeba nastavit), což se většinou udělá samo po zapnutí sdílení. Ale z rootu disku se to z nějakého důvodu neudělá samo. A když se to dá dělat (je to někde v upřesnění, kde se musí nastavit, že to oprávnění platí pro vnořené složky a soubory), tak to kiksne na složkách jako $recycled a systemvolumeinformation a několika dalších, což lze nechat ignorovat, tyhle složky nepotřebujou bejt dostupné přes síť.
Ale pokud nejde připojit ani ten root, tak to ještě neni ten problém s oprávněními složek ale s oprávněním disku. Na kartě zabezpečení je potřeba aby uživatel network měl práva ke čtení (někdy mi přišlo, že stačí everyone, někdy že tam network musí být, někdy že musí být oba, vlastně ani pořádně nevim).
Nastavování oprávnění pro tento účel je pro mě dosud hlavolamem, ale naučil jsem se ho nějak řešit.

Taky je možné, že se ty počítače nevidí, zkuste nejdřív dát \\Asus..15 a měl byste vidět složky C a D. Vůbec profouknout komunikaci je to první, pokud člověk nespěchá, stačí připojit a počkat tak 5 minut, aby se windows nebo linux na síti zorientoval (tohle je zrovna věc, která v obou systémech pracuje stejně blbě).

Pardon, beru zpět, vidím že výpis počítače tam je, tak potom kouknout jaké oprávnění má root disku d, jestli tam má alespoň možnost čtení uživatel network (možná že stačí eweryone, to je to, co dosud jistě nevím), pokud ne, tak ho přidat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny