Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Placený antivirus

k tomu defenderu:
ve win7 to byl jen antimalware na hledání desítek či stovky aktuálně nejrozšířenějších nákaz - good idea!
neomezoval se na tupé detekce megakolekcí virů jako celé slavné av-konsorcium, ale ms sledoval co aktuálně letí a i tak pokryli 99.5% aktuálního malware, což těžko dávaly i renomované av molochy. slabinou byly týdenní aktualizace.

ve w10 se to změnilo na realtime antivir, zpočátku ještě lite verze, něco jako nod.
a jak se průběžně mění w10 pod rukama, stejně tak se mění defender. k horšímu pochopitelně, tím že získává nectnosti klasických antivirů. snaží se plést do všech stavů na pc kterým tupý av nerozumí, protože mu chybí jak desítky let vývoje, tak mu chybí inteligence - posouzení váhy nějakého chování. a čím dál větší bruntální silou = zátěží cpu, otravováním uživatele a falešnými zásahy se snaží nahonit desetinu procenta teoretické úspěšnosti navíc (místo nodu zkouší upatlat ess).

já se v tomto rozcházím s našimi firemními it a pochopitelně s managory milujícími korporátní směrnice. těm je ostatně defender směřující čím dál víc do pr... ukradený, respektive nedostatečný. oni horují pro nějaký ten security balík (podobný něčemu od kaspersky). počítač podle nich totiž vůbec nemusí fungovat, důležité je, aby na něm byl antivir a neustále se dokola kontroloval.

k rusku, opaku výše ironizované eu:
je to fašistický stát, vyměklé povahy ho mohou nazývat jako autoritářský. dnes přijímá zákony které kriminalizují jakoukoliv opozici, znemožňují jejich existenci, fyzicky je napadá nebo i zabíjí. nutí soukromé firmy dělat pro zkorumpovaný fašistický stát. už 20 let vede válku proti civilizované evropě přes kybernetické útoky, přes ruské fuck news.
a když se rozhodne vyhlásit "horkou" úroveň války evropě, co asi udělá kaspersky?

k domácím uživatelům:
placený av je zbytečnost, stejně z poloviny nedělá co má a platit za av s 50% propustností je nesmysl. nechat tam tupý defender a zapomenout na něj.
až spadne na úroveň neschopného avastu, který o sobě dává vědět už jen prostřednictvím falešných zpráv, zablokovat služby toho svinstva a žít dalších 20 let úplně bez něj.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny