Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Převod českého textu do audia

Jan Fiala a HPET: díky moc za reakce.

Problém je ale v tom, že já jsem měl ty ONLINE hlasy povolené. Když jsem si v MS Edge v rámci „Čtení nahlas“ otevřel menu „Možnosti pro hlas/Zvolte hlas“, tak se mi objevilo 7 základních MS hlasů vč. Jakuba a 13 online (natural) hlasů všech možných národů a pronárodů. Jenom české hlasy Vlasta a Antonín tam nebyly.

Tak jsem doma vyšťáral nějaký starý noteboook s Win 10, kde mi kupodivu v Edge Vlasta funguje. Je tam ale mnohem více těch online-natural hlasů než oněch 13 z kritizovaného PC.
Porovnal jsem tedy nastavení obou počítačů, abych zjistil, v čem je problém, ale jedinou odlišnost jsem nalezl v tom, že na PC byly z nepochopitelných důvodů nainstalovány oproti notebooku s jediným nainstalovaným hlasovým balíčkem – čeština - další dva balíčky - angličtina UK a angličtina US. Bohužel ty dva EN hlasy nebylo možno odinstalovat (tlačítko „Odebrat“ bylo zašedlé).

Tak jsem zkoušel všelijaké variace, kombinace a permutace různých instalací, odinstalací a přeinstalací jazyků, přičemž jediný konkrétní výsledek byl v tom, že jsem se někde na webu pokoutně sehnaným příkazem LPKSETUP dostal do možnosti „Instalovat/Odinstalovat jazyky zobrazení“, kde si mi ukázaly jako dvě odinstalovatelné položky dva stejné jazyky „Angličtina (English)“ bez rozlišení, zda se jedná o US nebo UK. Tak jsem zkusmo jeden z těch anglických jazyků (druhý v pořadí) odinstaloval a problém se vyřešil a už mně Vlasta i s Tondou jedou jak z praku.

Nejsem si ale zcela jist, zda právě tento postup byl důvodem odstranění řešeného problému, zvlášť za situace, kdy nainstalované Win11 jsou typu Insider beta.

V každém případě je problém vyřešen a znovu děkuji za nasměrování.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny