Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč se tak razantně snižuje kapacita SSD u nového notebooku LENOVO?

Zdravím všechny,
hned na začátek se zmíním, že jsem počítačový laik a neporozumím řeči ajťáků. Zakoupila jsem včera notebook Lenovo - RAM 4 GB, procesor Intel Celeron N4020, SSD 128 GB, Windows 10 S.
A teď k dotazům:
1. Stáhla jsem pouze na vyzkoušení dva dokumenty o velikosti pár kb a po aktualizaci je již na disku jenom 78 volných GB z původní kapacity 87 GB . Je možné že po jedné aktualizaci se disk zmenší o 9 GB? Obávám se toho, že tímto způsobem nebude za chvíli volné místo na disku a tak bude notebook nepoužitelný. Poraďte, prosím, co s tím dělat...?
2. Upgradovat z Windows 10 S (ty jsou speciálně pro školy a hodně zabezpečené, jde stahovat programy pouze z Microsoft Store, kde je to dost omezené, placené... ) na Windows 10 Home anebo už i na Windows 11? Budou WS10 nebo WS11 kompatibilní se starými Office 2007?
3. Bude možné se případně vrátit z WS11 znovu na WS10 a budou po uvedení do továrního nastavení na ntb zase ty původní W10 S?NTB se bude využívat jen na internet, občas word, excel, do školy. Měla jsem dosud Toshibu podobných parametrů (ale odešel displej) a nikdy se nic podobného s nedostatkem místa na HDD nedělo, místa tam bylo dostatek, GB se neztrácely.
Poraďte, prosím, potřebuji to nějak řešit. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Slecne muzete odpovedet take zde https://www.poradte.cz/pocitace-a-prislusenstvi/51885-proc-se-tak-r…
TakUrcite 21.03.2022 19:58
TakUrcite
Dík pobavilo:-D:-D;-) vidím že i na.jinych fórech jsou maximalisti:-D:-D;;-) poslední
MM_tank 21.03.2022 20:19
MM_tank

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru