Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém micro SD nejde naformátovat

GParted většinou v distribucích nebývá, ale ani neni potřeba, na to stačí normální správce disků a ten už je snad ve všech běžných distribucích.
Pokud bych chtěl zůstat u windows, podíval bych se do správce disků a tam bych se zařídil stejně jako v tom linuxovém.
Hele když to tak zkoušim, neni na té kartě zapnutá ochrana proti zápisu - to šoupátko v poloze dál od kontaktů? Linux to rovnou hlásí jen ke čtení a formátování (ta položka je šedivá) ani nenabízí, ale windows tžo možná zjistí až při pokusu o formát.
Na formátování jsou potřeba práva správce, i v tom může být problém. Spustil bych příkazový řádek jako správce a na něm dal format f: (ověřit správnost písmene). V linuxu příkaz z hlavy nevím, pamatuju si že byl se spoustou parametrů (teda alespoň když jsem ho potřeboval) ale hlavně uvozený sudo (pro povýšení práv).

Že ntfs neni ta nejlepší volba už tu zaznělo, fotoaparáty jej nepodporují. Jsou případy, kdy se hodí (přenos větších souborů, zachování času souboru s velkým rozlišením (desetiny sekund namísto dvou sekund) a možná ještě nějaké další).

Poslední možností je kartu zformátovat v nějakém přístroji - fotoaparátu. Je to postup obecně doporučovaný, protože fotoaparát nastaví z možných parametrů (tím je kromě filesystému i velikost clusteru) ty, co mu nejvíce vyhovují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny