Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Total Commander - Jak přidat disk ze vzdálené plochy?

KDyž se pravým tlačítkem klepne na složku, tak v nabídce budou i nějaké možnosti ohledně sdílení. To jaké přesně budou se liší podle nastavení systému. Potom možná bude potřeba ještě těm složkám přidat práva pro uživatele network, ale tady jsem už na hodně tenkém ledu, tohle vždy řeším systémem pokus-omyl (někdy stačí dát sdílet, někdy je potřeba přidat uživatele network s právy pro čtení (práva pro zápis a další většinou nedávám, nebývá to potřeba, naopak to brání nějakým nechtěným změnám), někdy ještě přidat uživatele everyone, někdy je dokonce potřeba explicitně ta oprávnění rozšířit na podsložky a soubory (i když to se většinou udělá samo), prostě taková lehká alchymie).

Na druhém konci pak se dá použít net use jak tu bylo napsané nebo přístup přes síťové cesty (rovnou do řádku s názvem složky v TC (nebo i průzkumníkovi) dát \\počítač\složka pokud je to pod heslem, zobrazí se výzva pro jeho zadání).

Ovšem snažší cesta by byla si na místním počitáči nasdílet nějakou složku k zápisu (lhostejno jestli přes "normální" síť nebo rdp - přes tu síť mi to přijde stabilnější, funguje to i po zavření rdp klienta) a na vzdáleném počítači do ní ty složky kopírovat.

Otázku toho, co se má nebo nemá kopírovat vyřeší filtr při kopírování (nevím jak se to jmenuje v TC, používám spíš DC, ale vím, že TC to také umí).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny