Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Powerbanka nenabijí notebook

Já mám opačný problém, mě powerbanka notebook nabíjí, ale při 5V/1,4A (z nějakého důvodu si víc nevezme, i když powerbanka by měla dát 3A) je to spíš zpomalení vybíjení, než nějaké nabíjení (přesto windows říká, že baterie se nabíjí a přitom ubývají procenta). Musel bych nechat notebook vypnutý a přes noc, pak se dostanu na plné nabití.
Ovšem to je powerbanka, která nic takového (power delivery) umět nemá a je spíš div, že se od ní (a prakticky od jakéhokoliv USB zdroje) ten notebook nechá "nabíjet". Mám jen samé "obyčejné" powerbanky.

Při pohledu na specifikace asi vidím možný problém. Výstupní napětí jsou 5/9/12 a notebook si chce říkat o 20, které nedostane. To by vysvětlovalo problém pokud by šlo o USB-C. Ale u toho DC-OUT konektoru, tam je snad nějaký jiný způsob, jak se stanovuje výstupní napětí (a ten je potřeba objevit). A pokud vím, tak HP se vhodnou redukcí braly cokoliv co má 18-20V (nastavoval jsem 19,2, nezkoušel jsem co vydrží, jako třeba u monitoru, kde jsem zjistil, že stačí 15V namísto originál 19), něco v tom smyslu bylo napsané i v manuálu (a bylo to i u pavilion) s tím že důrazně doporučují používat originální napaječe HP (ovšem můj HP je z roku 8 a od té doby se mohlo něco změnit).

Ještě pro zajímavost koukám, a v manuálu https://www.navod-k-obsluze.cz/pdf/preview/66/powerbank-viking-smartech-ii-qc-3-0-40-000mah-seda-65885-locked-navod.pdf je postup pro nastavení napětí. Je potřeba zřejmě nastavit 19V a pak notebook připojit na ten kulatý DC konektor. Na to jak je to zázračný stroj je docela vadou, že 19 (či 20) V nedává i na jiných výstupech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny