Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s youtube-dl při stahování z YouTube

Používáte někdo youtube-dl?

Údajně umí dost...
Dokáže stáhnout celý kanál, roztřídit videa do playlistů, videa dokáže očíslovat dle umístění v playlistu.
Např.
youtube-dl --yes-playlist -f best -ciw -o "%(uploader)s/%(playlist)s/%(playlist_index)s - %(title)s.%(ext)s" <playlists_link>

Jaké jsou vaše zkušenosti?

Jaké je rozhřešení, když proti tomu postavíme JDownloader?

Podělte se o vaše praktické zkušenosti...
Díky.

loading...
Předmět Autor Datum
nepouzivam, cize mna si vyskrtni. nechapem naco je dobre si stahovat videa z yt :(
fallon (nereg.) 07.04.2022 13:55
fallon (nereg.)
Vysvětlím... na cesty, do oblastí bez rychlého internetu nebo zcela bez internetu. Většinově je k di…
ST 07.04.2022 14:08
ST
ok, ale na cesty si vezmem knihu a do oblasti bez internetu, ved to je parada, preco by si mal aj ni…
fallon (nereg.) 07.04.2022 14:11
fallon (nereg.)
S tím zcela souhlasím. Kolikrát jsem měl tendenci tady na tazatele reagovat zcela stejně a tvrději.…
ST 07.04.2022 14:28
ST
Třeba proto že neni nic hezčího, než když během sledování vypadne internet. Nemusí jít o výpadek jak…
ml1 07.04.2022 14:20
ml1
suhlas, ale ja som zatial nenasiel jedine video na YT, ktore by stalo za stiahnutie.
fallon (nereg.) 07.04.2022 14:24
fallon (nereg.)
Souhlasím. Jsou to individuální potřeby lidí dané omezenými možnostmi. Některá omezení a důvody jsem…
ST 07.04.2022 14:31
ST
Yolutube-dl znám a používám dost dlouho. Tohle všechno umí a i o dost víc. Má dost parametrů, se kte…
ml1 07.04.2022 14:13
ml1
Děkuji za obsáhlé vyjádření a ochotu. Takto mi to zatím stačí. Budu se tím zabývat a zkusím se s tím… poslední
ST 07.04.2022 14:33
ST

Vysvětlím... na cesty, do oblastí bez rychlého internetu nebo zcela bez internetu. Většinově je k dispozici používání pomalých připojení. Pokud je občas k dispozici možnost "sání přimo z páteře" bez rychlost. omezení, tak je to jasná volba. Kapacitní možnosti off-linových soukromých úložišť jsou levné a snadno dostupné. Stará škola nejde s dobou, chce dožít v klidu bez nutnosti zbytečného výpalného... Takže asi tak.

Třeba proto že neni nic hezčího, než když během sledování vypadne internet. Nemusí jít o výpadek jako že mrtvo, ale stačí přerušení na pár minut.
Pak tu máme také sítě, které jsou sice rychlé, ale mají dlouhou odezvu (typicky různé hot-spoty), tam je přehrávání youtube dost trhané.
Dále možnost přehrát si video mimo dosah sítě (ne každý je 24 hodin online).

Důvodů by se jistě našlo ještě mnohem víc. Třeba to, že pokud má člověk video doma na disku, přehraje si ho i za půl roku. U něčeho, co se tahá ze sítě si nikdy nemůžete být jistý, jestli tam bude příště. Vůbec tam být nemusí ať už z jakéhokoliv důvodu, může se znelíbit video, jeho autor, ten, kdo ho zveřejnil, nebo se gůglu může zdát, že je málo výdělečné....

Souhlasím. Jsou to individuální potřeby lidí dané omezenými možnostmi. Některá omezení a důvody jsem vysvětlil.
Jinak za odpočinkem a do přírody opravdu jinak, než by se mohlo ze zadání dotazu pozdávat. To radši maskáče a zapomenout na civilizačí vymoženosti. Příroda čistí hlavu, on-line závislost ničí psyché...

Yolutube-dl znám a používám dost dlouho. Tohle všechno umí a i o dost víc. Má dost parametrů, se kterými si lze hrát (samozřejmě nejjednodušší je youtube-dl url což taky používám nejvíc, ostatní jen při problémech). No poslední dobou je nějaké pomalé (hodně pod reálným časem, 20 minutové video se stahuje hodinu), což v seznamu buggů taky je, ale neprokousal jsem se tím jak to řešit, nebo jestli řešení existuje.
Taky se poslední dobou stává, že skončí na eror 403 a když se to několikrát zkusí znova, ale tady asi chyba nebude na přijímači.
Někdy jsem narážel při stahování kanálu na problém s geoblokací (z tisícovky krátkých videí sem tam nějaké údajně nebylo pro čechy (videa jedno jako druhé, proč by zrovna nějaké nemělo být dostupné, co nám naše vláda tají), tam jsem při dalším spuštění použil parametr odkud startovat, abych začal až za ním (jak ho přeskočit jsem nedohledal)). Jo a při takovém stahování je dobré uvědomit si, že je potřeba nějaké místo. Už jsem dlouho nic takového nepořádal, google mě blokuje, protože mu odmítám odsouhlasit jeho podmínky, takže stahuju maximálně jednotlivá videa (odkaz na kanál bych našel na youtubu).
JDownloader neznám, tak srovnávat nemůžu.
Za zmínku stojí fork yt-dlp, který je rychlý, ale podle toho, co jsem zatím našel je jen pro windows (pro linux by si to musel asi člověk sám zkopilovat, zkompilovanou verzi jsem dosud nenašel, jen návod, jak to udělat).

Ještě taková praktická připomínka, pokud si člověk stáhne celý kanál, tak se stejně podívá na menší část a zbytek mu jen zabírá místo na disku. Takže pokud to neni vyloženě nějaký zajímavý kanál, nebo kanál co má pár desítek videí, tak bych se do toho už nepouštěl.

Děkuji za obsáhlé vyjádření a ochotu. Takto mi to zatím stačí. Budu se tím zabývat a zkusím se s tím naučit pracovat. Případně se tu rád poradím. Ještě jednou moc díky za vše.

--------------
Dost se osvědčil FreeRapid Downloader. Testoval jsem a používal dostupné verze. I přes JAVA nutnost jsem to zkousl. Nedávno přestal fungovat plugin YouTube. Je to přes měsíc a aktualizace pluginu stále není. Chápu že je to dobrovolnické a ve volném čase.
FreeRapid Downloader byl jednoduchý, zvládl to každý po krátkém zácviku. Snadno pochopitelná logika ovládání, vše intuitivní a přehledné.

Přešel jsem na JDownloader. Přijde mi složitý, až těžkopádný. I když věřím, že je velmi dobrý. Asi su blbý...

Takže chci dát šanci další alternativě...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...