Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký nový wifi router

nic za to nedáš, když se postavíš před ten router a pomalu a důrazně mu řekneš: "já jsem tady vedoucí. oni jsou jen uživatelé". když to nepomůže a router nepozná, že to jsou jen uživatelé, hned ho vyměň.
celkem nechápu kde se k tobě dostal přes 10 let starý krám wr741n. mohlo tě napadnout, že pro barák s mnoha wifilidmi nebude starý totální lowend stačit a že to jsou vyhozené peníze. respektive z něj můžeš udělat leda ap do garáže nebo na zahradu.

archer c6 je z novější generace wifi 11ac. má už 2jádrový procesor takže těch krámů utáhne víc. kolik těžko říct, otestuješ prakticky. i ten už má dobrých 5 let.
firmware umí rozšíření sítě přes onemesh - jejich kompatibilními ap zvětšíš dosah a zároveň trochu rozložíš zátěž. s nimi už to ale nebude stát pár stovek jako lowend.

ještě výkonnější jsou routery s wifi 11ax s 4jádrovým cpu (tplink ax20), podporují i nové zabezpečení wpa3, ale to zas nevyužiješ ty.

tplinky mávají default rozumně nastavenou wifi, tam bych zádrhel neviděl. volí se napevno zabezpečení wpa2 s aes. ještě je možné vybrat šířku pásma, ve svém baráku si nastav 40mhz.

-------
jedna technická: slovo "výkon" tu používám ve smyslu průchodnost, schopnost odbavit více klientů.
vysílací výkon je omezený normou a ve stejných pásmech by měl být stejný. spíš půjde o to, co s ním firmware umí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny