Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Telefonní číslo jako součást e-mailové schránky?

Nechápem tvoje myšlienkové pochody. Nechceš uviesť tel. číslo z obavy, že ho niekto zneužije, ale pritom sa NEBOJÍŠ, že ti niekto nabúra schránku a z nej v tvojom mene bude rozosielať, čo sa mu zachce.
Vôbec nechápeš to, že oni ti na to číslo pošlú SMS s ďalším kódom, aby si mohol do svojej schránky vstúpiť - volá sa to 2FA. To číslo vedia len oni, ak by niekto iný chcel použiť tvoju schránku (ale ty práve ju nechceš použiť, máš vypnutý počítač a pod., príde ti SMS - hneď vieš, že sa niekto pokúša o prienik. Bez toho kódu z SMS sa tam však nedostane a ty potom máš možnosť nabudúce urobiť opatrenia - zmeniť heslo a pod.
A zaujímavé je, že od nich ti NIKTO volať NEBUDE - pretože tie kódy vytvára automaticky poštový server - vygeneruje 4-8 miestný kód generátorom (čím viac pozícií, tým je to bezpečnejšie) - tieto kódy človek nevymýšľa.
To i pri IB (internet bankingu) odmietaš banke dať svoje číslo? Ak áno a predsa vstupuješ do IB - možno niekedy v budúcnosti na to tvrdo doplatíš - bez 2FA overenia ti niekto tvoj účet pekne vybieli.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny