Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysvětlení End Of Support u HP

Jestli to chápu správně, tak EOS u konkrétního kusu HW je doba, do kdy se výrobce zavázal, že náhradní díly budou.

Kolik kusů HW se nakonec vyrobí a prodá záleží na bambilionu věcí, některé modely jedou jeden rok, jiné třeba 10, pokud je pořád obliba - a při zahájení výroby nikdo neví, kolik vlastně kusů prodá (omezené číslované sběratelské série nepočítám) - nanejvýš tak nějaký odhad.

Takže dává smysl říct, že zajistím, aby náhradní díly pro právě vyrobený kus byly minimálně (například) 5 let od jeho výroby. Pokud se pak stane, že je to poslední vyrobený a prodaný kus, tak můžu po (těch například) 5 letech zrušit sklady náhradních dílů, už je nedoplňovat a co v nich je prodat za cenu šrotu do sběru a je to legálně OK. Když trh přijemně překvapí a já budu vyrábět a prodávat i o 10 let později, tak budu muset držet náhradní díly pro ty o 10 let pozdější kusy ještě minimálně (těch například) 5 let. Přičemž ty samé díly budou (protože ten samý model) pasovat i do modelů, co jim EOS skončil před 5 lety...

A pokud se to bude rentovat a daný model bude držák, tak mi nic nebrání prodávat pro něj náhrádní díly i neomezeně dlouho po EOS, jenom mě k tomu už nic legálně nenutí.

IMHO

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny