Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dotaz jak z nějakýho americkýho filmu. Pokud na disku byla důležitá data, obnov je ze zálohy. Pokud…
host 12.05.2022 20:33
host
No jo, já vím, ale prostě tu zálohu nemám. Je nějaká šance?
PlsHelp 12.05.2022 20:51
PlsHelp
Zálohu nemáš? Proč mě to nepřekvapuje? V tom případě jsou dvě možnosti: pokud ti na datech záleží,…
host 12.05.2022 20:56
host
Hele, já vím, že jsem zhřešil. Pokud to dám odborné firmě, bude schopná ty data z toho dostat i když…
PlsHelp 12.05.2022 21:03
PlsHelp
Jakým způsobem bylo zjištěno, že to způsobil vir? O jaký vir se jedná? Název? Bližší informace? Je z…
ST 12.05.2022 21:29
ST
Děkuji všem za odpovědi a rady. No vzniklo to tak, že jsem notebook zapojil u babičky do staré zásuv…
PlsHelp 13.05.2022 00:07
PlsHelp
Není možné, že ten podezřelý program fungoval správně a prostě kopíroval poškozená data z poškozenéh… nový
IQ37 13.05.2022 00:40
IQ37
Asi to možné je, to mě nenapadlo. nový
PlsHelp 13.05.2022 02:25
PlsHelp
to vypadá na totálně poškozený souborový systém na starém disku, ten mohl být vadný třeba i kvůli od… nový
lední brtník 13.05.2022 01:35
lední brtník
Díky za odpověď. No on vysloveně kiksl když šel do té zásuvky na starším baráku. Přímo v ten moment… nový
PlsHelp 13.05.2022 02:22
PlsHelp
připrav si pár tisíc desítek tisíc Jinak naprostý souhlas.
L-Core 12.05.2022 21:48
L-Core
Nechtěl jsem ho dostat do deprese... Chtěl jsem ho povzbudit...
ST 12.05.2022 23:29
ST
:-D trefa nový
PlsHelp 13.05.2022 00:21
PlsHelp
HDD? možná je šance SSD? asi spíš zapomeň, protože se nulama přepsal jiný sektor, pak se prohodily a…
.... 12.05.2022 22:14
....
Je to HDD, ale třeba na DataHelpu píšou, že přepsané soubory šly zachránit na starších menších discí…
PlsHelp 13.05.2022 00:13
PlsHelp
Chvíli píšeš o viru, chvíli o zásuvce ... nový
dsa 13.05.2022 06:46
dsa
Co na tom nechápeš? Prostě vir vylezl ze zásuvky... ]:) nový
host 13.05.2022 06:56
host
:-D Napřed v zásuvce kiksnul disk. Pak jsem se jej snažil opravit něčím o čem jsem si později mysl… poslední
PlsHelp 13.05.2022 12:44
PlsHelp
Vzhledem k tomu, co jsem se dočetl, si jsem celkem jistý, že sám tu obnovu nezvládneš. Pošli disk sp… nový
Zdenál 13.05.2022 08:00
Zdenál

Hele, já vím, že jsem zhřešil. Pokud to dám odborné firmě, bude schopná ty data z toho dostat i když to asi virus prostě komplet smazal přepsáním prázdnem (nevím zda mohl stihnout i hodně drsně opakovaným zápisem? vir na tom disku řádil celý den a disk má kapacitu 320 GB, tak nevím co mohl stihnout).... ouvej ouvej.. kdyby alespoň chtěl zaplatit, ale je to jen sadista, co má radost z mého smutku :.(

Jakým způsobem bylo zjištěno, že to způsobil vir? O jaký vir se jedná? Název? Bližší informace? Je známo, jakým způsobem došlo k nákaze? O jaké PC se jená? S jakým OS? Co s tím kdo dělal a proč? ...

Šance je, jen je třeba vyzískat více informací a teprve pak se to dá posuzovat.
Tohle je to co mne zajímá. Řešil jsem už ledacos. Roky ležící disk s poškozenými daty se časem dostal ke mě a závěr byl úspěšný. Takže ano, myslím že šance je, ale více informací, další čas a analýza přinesou více...

Místo realizace? V případě vážného zájmu sem dát e-mailový a tel. kontakt.

Děkuji všem za odpovědi a rady. No vzniklo to tak, že jsem notebook zapojil u babičky do staré zásuvky a dostal nějaký shock, kterým kleknul 2,5" disk WD Scorpio Blue. No vypadalo to bledě, ale pak mi jeden SW ukázal složky a získal jsem naději, že se to podaří přečíst->zkopírovat ven. No a jak jsem tak zkoušel to projíždět různými těmi nástroji na záchranu dat, tak se to chvilku i nezobrazovalo a pak zase jo atd. A já prostě zkoušel co by mohlo fungovat a asi jsem stáhl něco nakaženého :) z ulož.to :) Ale windows defender to infikovaným neoznačil. No a ten nástroj celý den, myslel jsem vykopírovával data na externí HDD. Ale ta data jsou totálně prázdná. Z 320 GB disku na tom extérním udělal 700 až 800 GB různých složek. Jsou tam v jedné složce i ty adresáře, které chci zachránit a soubory v nich a mají správnou velikost ale jsou totálně prázdné. Když v TTC dám F4 je to bílé. Ani programem třebe readerem PDFko nepřečtu. Je prázdné, ale má původní velikost. A ten původní disk, je nejspíše vygumovaný taky, znovu už na něm ta data nevidím. Dělalo to celý den něco a tohle je výsledek. Já vím, že si za to můžu sám a je to karma.

to vypadá na totálně poškozený souborový systém na starém disku, ten mohl být vadný třeba i kvůli odcházejícímu disku (viz crystaldiskinfo), viz taky: "znovu už na něm ta data nevidím".
podle mě ten polovadný disk při kopírování odešel, to je u právě u vadných disků běžné. tomu odpovídá šílená doba kopírování - poděl si čas / 300.000mb, jak pomalá rychlost to je.
při náhledu na adresářovou strukturu ve správci souborů vidíš záznamy z mft (fat) tabulky, proto se ti mohlo zdát, že stařičký disk ještě žije. ale při přístupu do obsahu souborů a na celou plochu disku se teprv ukáže rozsah katastrofy.

už je pozdě, odcházející disk nedá druhou šanci. teoreticky se nejdřív dal proskenovat na chyby souborového systému. ale při velkém poškození to ten disk taky nemusí přežít.

příčinou poškození souborového systému a generátorem chyb disku někdy může být vadná ramka. nabootuj nějaký memtest (nebo z hirens boot) a nech ho běžet, jestli ten starý krám není celý na vyhození, než oddělá další disk/ssd.

Díky za odpověď. No on vysloveně kiksl když šel do té zásuvky na starším baráku. Přímo v ten moment zapojení ten notebook zdechnul a od té doby je s diskem problém.

Myslíš, že ty data už z něho nedostanou tedy ani ty specializované firmy nebo by tam naděje ještě byla? Já myslel, že jsou přepsaná, ale pokud ne, tak to mění situaci.

Je to HDD, ale třeba na DataHelpu píšou, že přepsané soubory šly zachránit na starších menších discích, ale u těch větších je to kvůli hustotě zápisu už asi nemožné, pokud vir přepisoval důsledně, což asi jo, když to trvalo celý den..

:-D

Napřed v zásuvce kiksnul disk.

Pak jsem se jej snažil opravit něčím o čem jsem si později myslel, že to bylo zavirované. Což ale prý nemuselo být, to co jsem myslel že udělal vir, mohlo být i v důsledku toho poškození disku. Já myslel, že když to zkopíroval i s adresáři a správnou velikostí souborů, ale prázdných, že to je virem.

Vzhledem k tomu, co jsem se dočetl, si jsem celkem jistý, že sám tu obnovu nezvládneš. Pošli disk specializované firmě - každá slušná firma Ti udělá zdarma diagnostiku a odhad, kolik % obsahu disku půjde zachránit a kolik to bude stát.
Pak se můžeš rozhodnout, co dál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru