Předmět Autor Datum
Co si o tom myslím? Běžná věc, bohužel. Viz. například https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/kl…
host 20.05.2022 12:46
host
No koukal jsem, že je to běžná věc no. Zkusím ještě večer se na to lépe podívat a posoudím. Jen když…
Lacos 20.05.2022 12:59
Lacos
Vzhledem k tomu, že nikdo normální "neloadinguje", to nemůže vadit :-)
dsa 20.05.2022 16:00
dsa
lol :)
Lacos 20.05.2022 19:26
Lacos
no tak toto by som reklamoval určite... Ja mám väčší alienware AW3821DW a hentaky backlight bleed ta… poslední
abcdef 20.05.2022 20:25
abcdef
U monitoru s IPS je tohle plne normalni, vadi jen pokud budete sedet po tme. A taky neverim ze to je…
lucifer 20.05.2022 15:44
lucifer
Mne by to vadilo ale je to hlavne o tom čo chceš ty a aké využitie máš pre ten monitor. Pre IPS je t…
ms555 20.05.2022 19:08
ms555

No koukal jsem, že je to běžná věc no. Zkusím ještě večer se na to lépe podívat a posoudím. Jen když se něco loadinguje tak je to nepříjemné když si toho všimnu. Díky za odkazy, nehledal jsem přesně alienwary, ale vypadá to, že je to fakt běžné.

U monitoru s IPS je tohle plne normalni, vadi jen pokud budete sedet po tme. A taky neverim ze to je jak na fotce, fotak to vzdy desne vytahne. Lepsi je to u MVA panelu, ale jednak nejde generaizovat, druhak - fakt muze vadit jen kdyz budu sedet v uplne tme, coz neni uplne normalni. A pokud tak hrozne vadi a proste musite sedet "v temne komore", kupte si OLED. ;-)

Mne by to vadilo ale je to hlavne o tom čo chceš ty a aké využitie máš pre ten monitor. Pre IPS je to takpovediac štandard a niektoré kusy to majú trocha horšie/lepšie, je to lotéria ale vždy to tam je. Za podobnú cenu vieš kúpiť VA kde je taktiež backlight bleed ale v menšej miere a je to také rovnomerné, nie fľakaté. VA má lepší kontrast ale zase pestrosť farieb je horšia proti IPS a taktiež pozorovacie uhly má IPS lepšie. Ak budeš využívať monitor počas dňa tak myslím že IPS je lepšia voľba. Večer to už je problém.
Dokonalý výsledok jedine v prípade OLED panelu ale tam si riadne priplatíš a má to nižšiu životnosť. OLED ti zobrazí dokonalú čiernu pretože vypne jednotlivé pixely ak sa má zobraziť čierna. Kontrast je prakticky dokonalý. Ber to tak že ten fľakatý IPS obraz budeš pozorovať dlhé roky :D čiže radšej si to premysli či to chceš. Ak ti to nesúri tak nekupuj teraz. Počkaj kým sa skončí kríza a popadajú ceny + možno príde na trh niečo lepšie ako je aktuálne v ponuke.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru