Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 24.5" Dell Alienware AW2521HFA - Backlight bleed, IPS glow

Mne by to vadilo ale je to hlavne o tom čo chceš ty a aké využitie máš pre ten monitor. Pre IPS je to takpovediac štandard a niektoré kusy to majú trocha horšie/lepšie, je to lotéria ale vždy to tam je. Za podobnú cenu vieš kúpiť VA kde je taktiež backlight bleed ale v menšej miere a je to také rovnomerné, nie fľakaté. VA má lepší kontrast ale zase pestrosť farieb je horšia proti IPS a taktiež pozorovacie uhly má IPS lepšie. Ak budeš využívať monitor počas dňa tak myslím že IPS je lepšia voľba. Večer to už je problém.
Dokonalý výsledok jedine v prípade OLED panelu ale tam si riadne priplatíš a má to nižšiu životnosť. OLED ti zobrazí dokonalú čiernu pretože vypne jednotlivé pixely ak sa má zobraziť čierna. Kontrast je prakticky dokonalý. Ber to tak že ten fľakatý IPS obraz budeš pozorovať dlhé roky :D čiže radšej si to premysli či to chceš. Ak ti to nesúri tak nekupuj teraz. Počkaj kým sa skončí kríza a popadajú ceny + možno príde na trh niečo lepšie ako je aktuálne v ponuke.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny