Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký zdroj?

Také mám několik Evolveo a jsou bez problémů, nejstarší bude mít přes 10 let (a zrovna v počítači, který s přestávkami běhá 24/7), ten ještě neměl ani to O v názvu (tj. evolve). Se žádným zatím nebyly problémy, nechci to zakřiknout.
Jeden evolve jsem měnil kvůli hlasitosti přestože měl v názvu něco jako silent, tak byl dost hlasitý. No uvědomil jsem si (holt pozdě) že je to ten samý, který mám už řadu let a moc tichý zrovna neni, což ve vodníkovi docela vadilo (právě kvůli hluku jsem stěhoval čerpadlo mimo case). Tehdy jsem pořídil Silverstone NightJar (NJ) 520 ( https://www.suntech.cz/produkt/463502-silverstone-nightjar-nj520-520w-atx-zdroj-fanless-80-platinum-modular/ ), což je cenově někde úplně jindě (řádově 5 tisíc), ale je tichý a přesto celkem studený (studenější než byl ten evolve). Ten evolveo jsem pak uplatnil v jiné sestavě, kde jeho hluk tak nevadil, ale mezitím se mi douho válel nevyužitý.
Evolveo snad neni to nejhorší, spíš to bývalo lepší z těch horších ("jednooký mezi slepými"), absolutně nejhorší je asi eurocase a několik podobných "značek" ale ve starých počítačích (2000--) mám takové zdroje a taky se nezdá, že by byl problém.

No vlastně jediný zdroj, který mi kdy odešel byl Fortron, což by měla být lepší značka (to bylo v práci a tam nám žádné šunky nepořizují), a přesto všechny kondenzátory skončily v důsledku čehož zřejmě odešel (na desce bylo vyhořelé něco jiného, ale tipoval bych ale, že to bude důsledek kondenzátorů, které přesatly být kondenzátory - s kolegou jsme se bavili jejich měřením na RCL můstku a změřili jsme všechno možné jen ne kapacitu).

Ale jak už tu bylo napsáno, je to příliš malý vzorek (řekněme 10 počítačů), aby se z toho dalo usuzovat na kvalitu dané značky. Mohl jsem mít v případě Fortronu (který odešel po 8 letech) nebo Evolve(o), které bez poruchy makají řádově 10 let (některé z nich 24/7). Lépe by asi věděl někdo, kdo má na starosti počítače v nějaké firmě nebo škole.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny