Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co může způsobovat nefunkčnost monitoru?

Tak jsem se ještě "hecnul" a po delší době, jsem vyměnil ještě všechny elity v napájecím dílu. I když, při měření na výstupu toho zdrojového dílu, jsem žádný problém nenašel a nenaměřil, mimo tedy stále žádného napětí na pinu +3,3V_MI COM. , o němž nevím, o co jde. A ani při probliknutí obrazovky se na něm nic nenaměří. Veškeré ostatní hodnoty jsou stále stejné, jak jsem popsal původně.
Bohužel, nepomohlo to. Furt stále stejné, po zapnutí hlavního vypínače a pak SW vypínače, po cca 3 sec. se obrazovka pěkně rozsvítí a je na ní, po dobu dalších cca 2 - 3 sec., obraz shodný s obrazem na NB. Pak ale opět ihned zhasne a zůstává obrazovka černá. Totéž na jiném PC.
Zkusil jsem na obrazovku posvítit, na doporučení, tou baterkou (podsvícení) ale bez jakéhokoliv výsledku. Vypadá to, jako by po zatížení "něčeho", po spuštění obrazu signálem, došlo někde k přetížení a tím zablokování správné funkce. Nemůže mít na to vliv případně ta absence napětí na tom pinu +3,3V_MI COM?
Ale snažil jsem se přijít na to, odkud by toto napětí mělo jít (po spojích) ale nic jsem pořádně nezjistil a skončil jsem u nějakého integráče.
Takže, přestože se jinak vše zdá OK (nikde žádné viditelné "příznaky" poškození) a i při procházení spojů na tišťácích desek a proměřování, jsem nezjistil nic problematického, tak asi půjde do kontyše. No, je to docela škoda, nebyl celkem špatný, přestože už je víc jak 15 let starý.
Pokud by měl ještě někdo nějaký nápad, tak se ozvěte. Jinak mu už dávám pouze týden a "jde".:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny