Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pingující internet - co s tím

Ahoj,

nastěhoval jsem se do bytu, kde je 100 mb/s (tuším).

Na steamu jsem schopnej stahovat klidně 9 MB/s, upload je taky výbornej. Nebo aspoň pro moje potřeby dostačující.

Jenže je tu problém - ten internet chvilema skáče na ping 120, někdy na 200, někdy na 1000, klidně i několikrát za minutu, je strašně nestabilní. A to jak na wifi, tak na kabelu.

Kdekoliv jinde mám zapamatovanou síť na notebooku a otevřu notebook, okamžitě mě to připojí. V tomto bytě mě to připojí samo až třeba po 20 sekundách (což není problém, spíš dokresluju, co to přesně pokaždé dělá).

Nájemce tedy na místo vyslal svýho „ajťáka”. Ajťák zapl speedtest.net - ping 9, stahovani 60, upload 40 a nazdar....

Problém je, že speedtest prostě nemá graf, co by ukazoval, jak to skáče... skáče mi to na notebooku, na telefonu, skáče to permanentně... navíc ten internet několikrát za den celkově spadne... Když s tím samým notebookem jsem týden v jiným bytě - žádnej takovej problém není.

„Ajťákovi” jsem ukázal stránku: https://ping.canbeuseful.com/en#ping - tam je vidět, jak internet nestabilně skáče... on ale říkal, že se nikdy s podobným problémem nesetkal... a firma ho najímá jen na to, když někomu nefunguje router, nebo něco podobnýho a tyhle věci neřeší a moc jim nerozumí...

Kontaktoval pak tedy poskytovatele, ten mu prý řekl, že tam byl starej firmware a cosi změnil... ale ten net je furt stejně nestabilní.

Ví někdo, čím to je? Dá se to nějak řešit, nebo zkrátka jen změnit poskytovatele (kterýho má nějak hromadně pro celou budovu domluvenej nájemce)?

Díky!

P.S. momentálně se v tom bytě nenacházím, ale budu tam zítra, takže pokud by měl někdo radu/doplňující otázku, na kterou je potřeba něco otestovat, zítra to budu moct udělat.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako s tím stejně nic neuděláš, to je chyba toho providera. Takže kontaktovat jeho ať sjedná nápravu…
virten 06.06.2022 18:09
virten
Kontaktoval jsem nájemce, co má smlouvu s providerem, ten zkontaktoval "ajťáka", ten přišel a zapl m…
Klovatec 10.06.2022 13:34
Klovatec
Kontaktovat napřímo providera, ať pošle někoho jiného. Tu službu reklamovat. poslední
virten 11.06.2022 15:16
virten

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru