Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC sestava do 30 tisíc

Ja som tieto úplne najlacnejšie SSD vždy obchádzal pretože za pár eur navyše sa už dalo kúpiť niečo spoľahlivé. A400 je low-end tak kto kúpi nech počíta s prípadnými problémami. "Najlepšie" sú tie lacné aliexpress SSD kde síce kapacita sedí ale z vlastnej skúsenosti čo som to testoval som zistil prečo sú tak lacné.
Samsung je zase dosť drahý ale je zopár dobrých a zároveň spoľahlivých SSD v strednej triede. Ten počet M2 som teraz pozeral na alze a sedí to tak ako píšem vyššie. 3xM2(31ks rôzne dosky skladom) začína na 105€ takže ako píšem stredná trieda a 4xM2(19ks rôzne dosky skladom) v hi-ende od 200€. Sú to alza ceny čiže určite sa dá kúpiť aj lacnejšie doska s 3-4xM2. V tom úplne súhlasím že nvme vyhrajú. Je to myslím veľký krok vpred v mnohých ohľadoch. Keď som prvýkrát dostal do rúk takéto M2 SSD hneď ma to zaujalo hlavne praktickosťou. Žiadne káble a jednoduchosť zapojenia. Kto videl čo obsahuje bežné 2,5" SSD tak vie že ten veľkostný štandard je neefektívny. Veď je to prakticky takmer prázdna schránka ktorá bola užitočná ako náhrada za staré 2,5" HDD.
Dobrý dotaz vyššie na zariadenia ako je NAS. Aj keď skôr vnímam NAS vhodnejší pre veľké kapacity a teda HDD no jasné že niekto môže chcieť tichý NAS...Čiže berme to tak že stále má bežný formát 2,5" SSD zmysel ale do bežného počítača už nie. Dalo by sa to nazvať rigidnými komponentami. Ľudia sa ako dlho držali CD/DVD mechaniky? A dnes stále požiadavka na HDD od mnoho ľudí čo skladajú PC hoci požadujú kapacitu ktorú ide riešiť cez SSD za rozumnú cenu. Ďalší pán na holenie je 2,5" SSD.
Nemám odžité ako to bolo kedysi ešte za čias diskiet v PC. Tiež sa ľudia toho držali alebo to bolo až tak zlé že s radosťou prešli na HDD?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny