Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC sestava do 30 tisíc

Samsung je zase dosť drahý ale je zopár dobrých a zároveň spoľahlivých SSD v strednej triede.

Mýtus.

---
AM4 X570S mají desky Gigabyte až 4xM.2, ale za cenu přepnutí M.2 z x4 módu do x2 módu a za cenu znefunkčnění PCIe x4 slotu.
Intel Z590 to má teoreticky lepší, znefunkčníš si použitím víc než jednoho M.2 myslím až 4 SATA porty.
Intel Z690 už to má pořešené, ovšem jedná se o novou platformu Alder Lake, takže více než jeden M.2 bez omezení teprve nastupuje.

---
Je rozumné mít na PC, pokud to je desktop i HDD, neboť až ti SSD odejde a jednoduše mají buňky omezenou životnost, takže každé nakonec odejde, tak budeš rád za zálohu na HDD. Ono v praxi je i dobré předcházet konci životnosti SSD tím, že budu část dat, kde se nevyžaduje rychlost čtení, zapisovat na HDD. Takže SATA a HDD mají stále význam a ještě dlouho mít budou. To samé platí i o mechanikách. Já si třeba nechávám DVD, protože stále ty média mám a zdaleka veškerou hudbu nemám převedenou do FLACu. Třeba kámoš pořídil BluRay mechaniku a dělá 3 kopie dat (fotky, videa), jednou to má na PC, podruhé na externím disku, potřetí na BR médiu. Taky to není špatný nápad, jak o data nepřijít. Prostě doufejme, že výrobci budou ještě řadu let SATA podporovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny