Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HE160 v rámci internetového (Wi-Fi) připojení

Dobrý den.
Obracím se na Vás ohledně dotazu k zvláštnímu pásmu 160 MHz, a to HE160.
Vybírám si router a nejdříve jsem byl rozhodnut pro TP-link Archer AX73, avšak posléze jsem objevil i TP-link Archer AX90, který nabízí tři pásma, přičemž v 5 GHz má možnost dvou rychlostí (viz. specifikace), přičemž u té rychlejší rychlosti (4 804 Mbit), tedy tuším, že u ní, je poznámka HE160.
Hledal jsem poměrně dlouho a složitě, oč se vlastně jedná, jak na českých, tak zahraničních stránkách v angličtině. Principelně chápu, že se jedná zkrátka o pásmo, které má hodnotu 160 MHz a lze tak docílit ještě rychlejšího přípojení přes Wi-Fi. Ovšem může být regulováno v určitých regionech a oblastech, rovněž musí být zařízením podporováno.
Ale z praktického hlediska vlastně nevím, co to znamená, zda to moje zařízení klasicky mohou podporovat a zda se na tohle pásmo dostanu. Tím tedy důležitá otázka, zda a jaký má v tomto případě HE160 význam.
Mohl by mi to, prosím, někdo poměrně jednodušeji, abych to pochopil, vysvětlit?

Klidně podrobnějši a důkladně, avšak zkuste tak nějak, abych to pochopil. Na PC jsem celkem pokročilý, ale na internet a různé pásma a frekvence co se týče internetového připojení chápu jen pricnip, jaký jsem napsal. Proto nějaké extra složité vysvětlení, kdy nepochopím oč jde a co za tím je, mi moc nepomůže. Zkuste tedy, prosím, jak kdybyste byli technici a vysvětlovali to zákazníkovi doma, který absolutně neví, jak u něj internet funguje :D To samozřejmě já nějak vím, ale abych to zkrátka pochopil, takže nějak jednodušeji :D

Díky moc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny