Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jednoducho povedané je to fakt nevyvážené. Ak skladám nejaký komp tak priorita je aby boli komponent… nový
KMX 17.06.2022 07:55
KMX
Chybí tu úplně základní otázka. Co má ten počítač splňovat, na co ho budeš používat? Bez toho se daj… nový
Potkan007 17.06.2022 08:22
Potkan007
Jen pro zajímavost - pro jaké profesní účely a s jakými SW je to používáno? nový
ST 17.06.2022 09:12
ST
IntelliJ Idea, Android Studio, MS Visual Studio, virtualizovaná prostředí mnohokrát vedle sebe v jed… nový
Potkan007 17.06.2022 10:01
Potkan007
Máš pravdu je to vec názoru a ak chce niekto za každú cenu určitý výkon na úkor "menej podstatných"… poslední
KMX 17.06.2022 10:15
KMX

Jednoducho povedané je to fakt nevyvážené. Ak skladám nejaký komp tak priorita je aby boli komponenty vyvážené. Fungovať to bude ale ak si kúpim hi-end CPU/GPU tak aj ostatné komponenty musia byť podobnej úrovne. Ja myslím že PC nemá byť len výkonný ako to robia mnohý s nekompromisnou snahou dosiahnuť s rozpočtom maximálne možné FPS v hrách. PC má byť v prvom rade spoľahlivý, bezproblémovo funkčný a s dlhou životnosťou.

Chybí tu úplně základní otázka. Co má ten počítač splňovat, na co ho budeš používat? Bez toho se dají prohazovat komponenty v tom návrhu za lepší a horší, ale dál se neposuneme.
K tomu, co psal KMX, třeba to nevyvážené má být a je to správně. Taky mám naprosto nesmyslnou sestavu, která plní přesně co potřebuju a někdo jiný by nad ní kroutil hlavou, protože si nepustí jeho oblíbenou nejnovější hru na nejvyšší detaily - Core i9 12900K s vodníkem, 32 GB RAM, 500GB SSD, 4TB HDD, integrovaná grafika, dva monitory. Pracovní stanice, hru to nevidělo.

IntelliJ Idea, Android Studio, MS Visual Studio, virtualizovaná prostředí mnohokrát vedle sebe v jednu chvíli, Adobe Lightroom / Capture One, Adobe Photoshop. Část dne ty první, část dne těch pár odzadu. Myslím, že zaměření je z toho poměrně jasné, ne že bych takový procesor úplně nezbytně potřeboval, ale je příjemné čekat vždycky jen chvilku a neřešit nedostatek výkonu.

Máš pravdu je to vec názoru a ak chce niekto za každú cenu určitý výkon na úkor "menej podstatných" komponentov tak je to každého slobodná voľba. Ja napríklad pre seba radšej kúpim kvalitnejší zdroj a spoľahlivú dosku ktorá má všetko čo potrebujem a to na úkor slabšieho CPU/GPU. Pozrime sa ako sa robia OEM PC. Výrobca tam dá CPU/GPU ktorý vyslovene kričí, k tomu akékoľvek najlacnejšie RAM hlavne aby tam bolo číslo kapacity čo najvyššie, najlacnejšiu dosku a tiež zdroj. SSD tam pichne nejaký tiež horší a s nižšou kapacitou veď je stále lacnejšie tam hodiť aj HDD ktorý kapacitu doplní... Jednoducho povedané svätá trojica CPU/GPU a kapacita RAM! Nech sa z toho plačúce deti pototo a rodičia nemajú na výber len to kúpiť. Hej a ten štandardný vtip ako niekto požaduje herný PC za 500€ a keďže je to nereálne tak nie je na výber a ideme zdroj EUROCASE... veď čo sem tam aj funguje keď nehorí :-D
To som prehnal ale ide o základnú pointu prečo má byť HW vyvážený. Nič to samozrejme nemení na tom že fakt je to každého slobodná voľba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru