Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na localhost, adresář

Právě naopak. Linux je skvělý a vždy udělá přesně to, co mu přikážeš, Ale musíš se ho naučit používat a pochopit ho, abys mu nepřikazoval kraviny. (Jinými slovy, udělá to, co mu přikážeš udělat, což zrovna nemusí nutně být to, co chceš dosáhnout ...)

Prostě není stavěný primárně pro pologramotné opice, co náhodně klikají (a netuší kam a proč) a ono to něco náhodně dělá (a netuší co, protože systémové hlášky zasadně nečtou) a když to ani na desátý pokus neudělá to, co chtějí (a nedokáčou to ani popsat normálně lidsky), tak na to zavolají technika, že "se to samo rozbilo".
Prostě je primárně stavěný programátory pro programátory, vědce a techniky, kteří jsou ochotni si přečíst manuál a exaktně popsat, co chtějí dostat. A to co napíšou taky dostanou.

Vyrýt do stromu něco jako srdce se dá i rybičkou, nebo v nouzi vydrásat kusem šutráku a a tak nějak to stačí. Ale rytec má plnou dílnu různých dlát a jiných podivuhodných předmětů a přesně ví, co na co nejlíp použít a proč - a taky jeho díla se kvalitativně liší od toho vydrásaného srdcete. Pustit do podobně vybavené dílny některé dnešní děcka znamená v podstatě přípravu masakru, kde si ublíží samy a ani nebudou vlastně vědět proč. ("Já jsem to jen přejel palcem, jestli to není moc tupé, ale nic jsem necítil, dokud se ro nezarazilo o kost" - fakt se stalo.) Zato pro zkušeného řemeslníka je taková dílna k nezaplacení ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny