Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak rychle propojit LTE připojení k Internetu v NB s WiFI připojením k lokální sítí?

Při změně mobilního tarifu mi operátorka omylem zrušila MultiInternet a SIM, kterou jsou měl v LTE modem routeru (asi Huawei B315), na který přes WiFi připojuje NB a přes LAN tiskárna. LTE modem a další SIM s Internetem na rok od TM mám i v daném NB (Dell Latitude 5290 2-in-1 Touch). Jak teď rychle propojit oba připojení, abych přes SIM v NB měl přístup k Internetu a současně mohl přes WiFi připojení tisknout na LAN tiskárně?

Dokud byla v modem routeru funkční SIM, připojoval jsem se jenom k němu jako lokální síti a byl přes něj připojen jak k Internetu, tak i k tiskárně. Když mi jednou došel FUP na SIM v modem routeru, tak jsem se k Internetu připojoval přes SIM v NB, ale tisk přitom nefungoval, musel jsem vypnout mobilní data a připojit se k modem routeru pro vytištění potřebných dokumentů. Nelze to nějak narychlo propojit, aby se nemusel stále přepínat ručně?

Z druhé strany, ať to nebude moc složité a nerozhodí stávající nastavení, až mi zas zprovozní SIM v modem routeru.

Předmět Autor Datum
Nikdo neví jak zprovoznit současné připojení k Internetu přes LTE modem v NB anebo BT tethering v iP…
jege 13.07.2022 15:43
jege
"nouzově" = USB kabelem připojit tiskárnu. Víc poradit nedokážu.
RedMaX 13.07.2022 16:47
RedMaX
A víš, že to zas tak blbá rada není? Tiskárna je cca 2 m od NB, USB kabelů různých délek mám habakuk…
jege 13.07.2022 17:05
jege
jestli to nebude chtít jiné drivery pro USB tiskárnu, než jsou nyní pro LAN tisk. Samozřejmě bude,…
RedMaX 13.07.2022 20:06
RedMaX
Tak kupodivu nechtělo a tiskárna byla funkční hned po připojení přes USB kabel. Možná jsem potřebné…
jege 14.07.2022 12:44
jege
Tak stejný problém, z určitých důvodu jsem zrušil SIM v LTE modem routeru a potřeboval bych zprovozn…
jege 14.12.2022 11:02
jege
Tak zase je to aktuální, jelikož měním operátora a mám levný mobilní Internet, který bych ale rád da… poslední
jege 03.08.2023 19:50
jege

A víš, že to zas tak blbá rada není? Tiskárna je cca 2 m od NB, USB kabelů různých délek mám habakuk, akorát nevím, jestli to nebude chtít jiné drivery pro USB tiskárnu, než jsou nyní pro LAN tisk.

Já už uvažoval, že bych jí připojil LAN kabelem, ale daný NB nemá LAN konektor a zatím jsem se nedokopal jej připojovat přes dock, který jej má, ale zase nemá nabíjení přes USB-C, takže bych měl obsazené oba USB-C konektory a 2 sítové zásuvky v prodlužovačce. USB měl ale nenapadlo.

Stejně by to ale mělo jít nějak propojit na úrovni systému, kdysi jsem již něco podobného měl ještě na Windows XP.

jestli to nebude chtít jiné drivery pro USB tiskárnu, než jsou nyní pro LAN tisk.

Samozřejmě bude, ale ty nebudeš současné drivery odinstalovávat, prostě tam jen přidáš driver na USB, takže současný driver zůstane a po opětovném připojení k LAN bude hned funkční. (Aspoň takhle to u normálních tiskáren funguje, snad nemáš nějakého "exota", který více driverů nedovolí.)

Tak stejný problém, z určitých důvodu jsem zrušil SIM v LTE modem routeru a potřeboval bych zprovoznit WiFi síť, na kterou jsou napojeny tiskárny, a LTE připojení v NB tak, aby to fungovalo současně. V současné době mi funguje buďto jedno, anebo druhé, a nebaví mě to stále ručně přepínat. Jak toho dosáhnout?

Tak zase je to aktuální, jelikož měním operátora a mám levný mobilní Internet, který bych ale rád dal do LTE modemu NB a přes WiFi se připojoval k lokální síti s tiskárnou. Když ale funguje připojení k Internetu, tak nefunguje WiFi připojení k lokální síti a opačně. Jak je přemostit? :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru