Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak rychle propojit LTE připojení k Internetu v NB s WiFI připojením k lokální sítí?

Při změně mobilního tarifu mi operátorka omylem zrušila MultiInternet a SIM, kterou jsou měl v LTE modem routeru (asi Huawei B315), na který přes WiFi připojuje NB a přes LAN tiskárna. LTE modem a další SIM s Internetem na rok od TM mám i v daném NB (Dell Latitude 5290 2-in-1 Touch). Jak teď rychle propojit oba připojení, abych přes SIM v NB měl přístup k Internetu a současně mohl přes WiFi připojení tisknout na LAN tiskárně?

Dokud byla v modem routeru funkční SIM, připojoval jsem se jenom k němu jako lokální síti a byl přes něj připojen jak k Internetu, tak i k tiskárně. Když mi jednou došel FUP na SIM v modem routeru, tak jsem se k Internetu připojoval přes SIM v NB, ale tisk přitom nefungoval, musel jsem vypnout mobilní data a připojit se k modem routeru pro vytištění potřebných dokumentů. Nelze to nějak narychlo propojit, aby se nemusel stále přepínat ručně?

Z druhé strany, ať to nebude moc složité a nerozhodí stávající nastavení, až mi zas zprovozní SIM v modem routeru.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak stejný problém, z určitých důvodu jsem zrušil SIM v LTE modem routeru a potřeboval bych zprovozn… nový
jege 14.12.2022 11:02
jege
Tak zase je to aktuální, jelikož měním operátora a mám levný mobilní Internet, který bych ale rád da… poslední
jege 03.08.2023 19:50
jege

Tak stejný problém, z určitých důvodu jsem zrušil SIM v LTE modem routeru a potřeboval bych zprovoznit WiFi síť, na kterou jsou napojeny tiskárny, a LTE připojení v NB tak, aby to fungovalo současně. V současné době mi funguje buďto jedno, anebo druhé, a nebaví mě to stále ručně přepínat. Jak toho dosáhnout?

Tak zase je to aktuální, jelikož měním operátora a mám levný mobilní Internet, který bych ale rád dal do LTE modemu NB a přes WiFi se připojoval k lokální síti s tiskárnou. Když ale funguje připojení k Internetu, tak nefunguje WiFi připojení k lokální síti a opačně. Jak je přemostit? :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru